400 g faina,
150 g margarina,
un pahar de lapte,
50 g drojdie,
3 lingurite zahar,
o lingurita rasa de sare
Umplutura:
200 g branza,
un ou,
o lingura de smantana,
sare,
vanilie si zahar dupa gust
Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune margarina. Se framanta. Dupa ce faina a cuprins toata margarina, se adauga turnat incet, laptele in care s-a inmuiat drojdia cu zaharul si sarea. Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasandu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore.
Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patratele de 8-9 centimetri, se pune deasupra cate o lingura de umplutura, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul ca sa se lipeasca. Se prajesc una cate una in ulei incins, pe ambele parti.