o ceasca de faina,
3 oua,
un pahar cu lapte,
un praf de sare,
doua lingurite de zahar,
doua lingurite de unt,
doua lingurite de rom,
o lingura de unt topit pentru uns tigaia,
zahar pudra
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si se folosesc alte doua galbenusuri, se adauga sarea, zaharul, untul si laptele. Se bate totul bine cu o lingurita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga untul topit, amestecand mereu. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Se lasa sa se odihneasca doua ore. Inainte de a face clatitele se adauga cele doua albusuri batute spuma. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina de compozitie miscand repede tigaia ca sa se acopere tot fundul.
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Pe masura ce sunt coapte se impaturesc in patru si se tin la cald. Se servesc indata ce sunt toate gata, presarate cu zahar pudra.