Ingrediente: 1 mar, 1 para, 1 portocala, 1 banana, cirese din compot, 100 ml suc de portocale proaspat, ananas din compot Preparare: Fructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Peste ele se adauga sucul de portocale, compotul de cirese si de ananas. Se lasa 1 ora, apoi se serveste
Ingrediente: 1 kg zahar 1 farfurie adanca cu varf de afine 1 lamaie Preparare: Afinele se spala si se scurg de apa. Se pregateste siropul din zahar si 750 ml apa si cand incepe sa se lege se pun afinele. Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si afinele s-au fiert, se adauga
Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri de ulei 1 plic praf de copt zeama de la o lamaie esente dupa plac Pentru crema: 500 ml frisca vegetala 2 ciocolate cu lapte optinal fructe dupa plac Preparare: Blat: se separa albusurie de galbenusuri; albusurile se bat spuma, iar galbenusurile
Ingrediente: 1 kg de biscuiti simpli 1 kg mere 2 plicuri budinca de vanilie 1 cana zahar scortisoara 1 esenta de rom frisca pentru ornat. Preparare: Cureti merele de coaja si samburi, le tai in patru si le pui la fiert in apa cu zahar. Dupa ce au fiert le scurgi de apa si le
Ingrediente: 1kg cirese, apa, zahar Preparare: Ciresele se spala si se aseaza in borcane de 800 ml. Fiecare borcan se completeaza cu apa, apoi apa se rastoarna intr-o oala si se adauga zahar, cate 6 linguri pentru fiecare borcan. Apa cu zaharul se fierbe si cand se raceste se pune peste fructe. Borcanele se inchid
Ingrediente: 600g faina, 200g zahar pudra pentru aluat, 150g zahar pudra pentru crema, 200g zahar tos pentru spuma, 4 oua, 1 pachet margarina, 1/2 pachet unt, 2 borcane gem de macese, 1 sticluta esenta rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat). Preparare: Foile: se freaca faina
Ingrediente: 400 g iaurt 2 oua 5 linguri zahar 1 praf de copt 200 g faina Preparare: Se pun ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul. Din aluatul obtinut se ia cate o lingura si se pune in uleiul incins. Gogosile sunt servite cand se racesc si se pudreaza cu zahar .
Ingrediente: 12 banane, 750 gr zahar, 3 cesti cu apa, suc de la o lamaie, 4 oua. Preparare: Se fierb bananele cu zaharul si apa si sucul de lamaie. Se pune amestecul in mixer si apoi se strecoara. Se amesteca galbenusurile cu mixerul pana se albesc si se adauga la crema de banane strecurata. Apoi
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 100g zahar, 100g pesmet, 25g unt, scortisoara, nucsoara, praf de copt. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul oualele cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste dovleacul ras. Turnati budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata
Ingrediente: 3 oua 1 kg mere 4 linguri faina scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 plic zahar vanilat 150 g pesmet Preparare: Speli si cureti merele de coaja si samburi. Le maruntesti, adaugi ouale, scortisoara, bicarbonatul, zaharul vanilat si pui faina cat sa nu se desfaca compozitia. Lasi 20 min la rece. Pui pe
Ingrediente: 230 g margarina 350 g zahar 350 g faina 200g stafide 6 albusuri de ou 25 g zahar vanilat Preparare: Se bate margarina cu zaharul pana devine cremoasa . Se adauga albusurile, zaharul vanilat, stafidele si faina amestecand usor. Din compozitia ce rezulta se fac forme rotunde cu seringa de ornat pe o tava
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 1 pahar apa, drojdie, 1 ou, sare, faina cat cuprinde. Umplutura: 50 g unt, 500 g branza telemea, 200 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua Preparare: Se prepara aluatul folosind ingredientele de mai sus si se lasa la dospit. Branza telemea
Ingrediente: 1/2 kg lapte praf, 500 g zahar, 1 pachet margarina, 200 ml apa, 3-4 linguri cacao Preparare: Se face un sirop din zahar, margarina si apa, se pun la fiert pentru 15-20 minute, pana se leaga asemenea mierii. Siropul se toarna peste laptele praf amestecat cu cacao. La alegere se pot adauga nuci, alune,
Ingrediente: un pachet spaghetti, 600 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua, un praf de sare. Preparare: Pastele se fierb apoi se scurg de apa. Se amesteca branza cu zaharul, vanilia, sarea, ouale si se adauga aceasta compozitie peste spagheti amestecandu-se pana la omogenizare. Amestecul se toarna intr-o tava si
Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 300 g faina. Preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga nuca, apoi faina. Se framanta bine. Se iau bucati de marimea unei nuci, se ruleaza in palma, la nevoie se mai unge mana cu unt. Bastonasele facute se indoaie in forma
Ingrediente: 12 oua faina 500 ml. frisca vegetala 50 gr. ciocolata menaj alba zahar o esenta de vanilie praf vanilat un praf de copt o lingurita zeama de lamaie 250 ml lapte 300 gr capsune proaspete o portocala visine din compot Preparare: Se face un blat din 8 oua, 8 linguri de zahar, praful de
Ingrediente: 600 g struguri dulci, 200g frisca, 150 g zahar, 6 galbenusuri, 1 plic zahar vanilat zeama de la o lamaie. Preparare: Pasezi strugurii si strecori sucul. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, apoi incorporezi sucul de struguri, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pui vasul pe baia de aburi pana se leaga bine crema, amestecand
Ingrediente: 150 gr cacao 1 pachet de unt 500 gr biscuiti 250 gr nuca 150 ml rom 500 gr zahar pudra visine din visinata sau proaspete Preparare: Nucile si biscuitii se dau prin masina de tocat. Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga nucile, biscuitii, cacao si romul, se framanta bine. Se iau visinele
Ingrediente: Pentru blat: 400 g zahar 400 g smantana (14 linguri) 10 linguri faina 2 linguri cacao 1 lingurita bicarbonat stins 4 oua Pentru glazura: 8 lingurite cafea strecurata 2 linguri cacao 8 linguri zahar 200 g unt Preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao. Se pune smanatana, bicarbonat, faina, aromele si albusurile batute
Ingrediente: 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml) 1 pahar de lapte 3 linguri cu varf de cacao 200g de unt 1 pahar si jumatate de faina 5 oua un plic de zahar vanilat un praf de copt Preparare: Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o