Pentru chiftele:
1/2 kg carne de porc,
2 cartofi,
1 ou,
sare, piper,
patrunjel, marar,
5 catei de usturoi.
Pentru sos:
500 ml sos de rosii,
1 ceapa,
1 foaie de dafin,
2 linguri faina,
sare, piper,
1 lingura de miere.
Carnea se toaca si se amesteca cu cartofii curatati de coaja, dati prin razatoarea mica si storsi bine de apa. Adaugam oul, sarea, piperul, usturoiul pisat si verdeturile. Modelam chiftele, le trecem prin faina si le punem la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti, se scot pe hartie pentru a absorbi uleiul. Sosul tomat: Calim ceapa in putin ulei si turnam sosul de rosii, faina desfacuta in apa sare, piper si miere. Lasam la fiert, amestecind pana se ingroasa compozitia. Chiftelutele se servesc calde, impreuna cu sosul tomat.