Ingrediente: O telina de marime medie 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 ml lapte fiert 100 g smantana Sare Preparare: Telina se curata de coaja, se spala, apoi se taie felii subtiri, care se fierb in apa clocotita. Cand feliile de telina s-au inmuiat, se trec prin sita. Intr-o cratita se pune piureul
Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 1 legatura patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 cartofi mijlocii 1 ardei gras 8 rosii 50 ml de ulei o mana de boabe de mazare,cateva pastai de fasole, sare Preparare: Puiul se spala, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu trei litri de apa
Ingrediente: 1 kg scaricica afumata 1 cartof 1 morcov mare 1 – 2 cepe 1 telina 1 patrunjel radacina 1 pastarnac radacina 1 ardei gras mare O lingura de bulion 1 / 2 lingurita boabe coriandru Foaie dafin Sare, piper O legatura de verdeata 1-2 litri de zeama de varza Preparare: Scaricica se taie
Ingrediente: 1 pui 1telina 3morcovi 1kg smantana 3 galbenusuri Usturoi Otet Sare Piper Preparare: Se pun la fiert legumele impreuna cu puiul. Se aduna din cand in cand spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, se scot din zeama atat legumele, cat si puiul. Se strecoara zeama ramasa si se pune din nou la fiert.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete ceapa 2-3 morcovi patrunjel sare piper 50 g unt 2 l apa smantana usturoi; galbenus Preparare: Se curata ciupercile, se spala si se oparesc 4-5 minute in apa cu sare. Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovii se curata si ei si apoi se taie rondele. Ciupercile se
Ingrediente: 500 g. carne tocata de porc/vita, 2 lg. orez, 8 ardei, 3 oua, 1 lingurita boia dulce de ardei, 1 ceapa, 2 morcovi, 100 gr. telina, 200 ml. bulion sau 2 lg. pasta de rosii, 100 gr. smantana grasa Preparare: Se spala, scobesc si umplu ardeii cu compozitia facuta din carne, orez, un ou,
Ingrediente: un piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 1 ceapa, sare, patrunjel si telina verde, 3 oua, gris, bulion. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, iar telina se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa
Ingrediente: 600 gr pastai galbene, 1 ceapa mare, 3 morcovi, 1 patrunjel, 2 fire leustean, patrunjel verde, 150 ml smantana, un ou, 3 catei usturoi, 100 ml bulion, sare, putin ulei Preparare: Pastaile se curata la capete si se rup in 2-3 bucati. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam
Ingrediente: 2 aripi curcan taiate in jumatate rosii in bulion o legatura patrunjel taitei de casa (dintr-un ou, un varf de sare si faina cat cuprinde) o ceapa 1 morcov 1 telina mica 1/2 ardei Preparare: Carnea se pune la foc in apa cu sare si prima apa se arunca. Se pune din nou la
Ingrediente: 700 gr piept de porc cu os 1/2 ardei gras 1 morcov potrivit 2 cepe de marime medie 1 telina mica jumatate cutie rosii in bulion 750 ml bors 1 legatura leustean verde Preparare: Carnea se toaca bucati potrivite si se pune la fiert. Se da intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Cand
Ingrediente: 4-5 salate, 4 catei de usturoi, o bucata slanina afumata, 1 l lapte dulce fiert, 2 oua, 3-4 linguri smantana, marar. Preparare: Slanina se taie felii si se caleste putin cu usturoiul pisat, salata se spala foarte bine, se rupe bucati si se adauga peste slanina. Dupa ce s-a inmuiat adaugam laptele, 4-5 cani
Ciorba de miel este unul din felurile traditionale de mancare pentru masa de paste si in general, nu lipseste din nicio casa. Iata cum sa gatesti cea mai buna ciorba de miel pentru intreaga familie. Ingredienteciorba de miel pentru ciorba de miel 1 1/2 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada), 100 g.
Ingrediente: ulei, 1 ceapa, 2 morcovi, 2 ardei, o jumatate de telina, 2 radacini de patrunjel, piper, marar si boia. Pentru perisoare: o jumatate piept de pui, o mana de orez, 2 linguri apa, un albus de ou, piper, marar o lingura de faina Preparare: Am calit ceapa cateva minute pana s-a aurit usor, am
Ingrediente: carne de porc, zarzavat (2 morcovi, 1 telina, 1 ceapa, 1 partunjel, 1 pastarnac, 2 gogosari, 2 cartofi), orez, verdeata (patrunjel, telina, tarhon ), 2 galbenusuri de ou, o cutie de smantana, sare Preparare: Carnea se spala si se taie bucati, zarzavatul se taie si el. Se pune carnea la fiert, se indeparteaza spuma,
Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4morcovi 2 radacini patrunjel sau pastarnac 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 gr smantana otet usturoi verdeata dupa gust Preparare: Se pun la fiert in aproximativ 2,5 l apa pieptul si legumele, cu o lingura de sare. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine
Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri bulion jumate kg de fasole verde cateva fiere marar si leustean 2-3 linguri smantana o mana taietei Preparare: Punem la calit ceapa, cand s-a rumenit adaugam fasolea. Lasam sa fiarba, circa 30-40 min, apoi adaugam bulionul si taieteii. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute. Adaugam apoi smantana si potrivim cu
Ingrediente: 7-8 legaturi mici de lododa 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 oua fidea bulion sare bors 1 legatura de patrunjel Preparare: Lododa se spala si se rupe frunza cu frunza, apoi se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu legumele, dupa ce le-ati spalat, le tocati marunt, in
Ingrediente: 1 kg peste (crap, somn, stiuca) 3-4 morcovi 1legatura patrunjel 200 g faina 1 ceapa mare 1-2 ardei grasi 2 rosii de marime mijlocie, bors sau zeama de varza sare de lamaie sau otet frunze de leustean untdelemn sare si piper dupa gust. Preparare: Pestele, curatat se taie in bucati potrivit de mari, pe
Ingrediente: 500 g burta de vita franjuri; 1 ceapa mare; 1 bucata mare de radacina de telina; 1 bucata mare de radacina de pastarnac; 1 bucata mare de radacina de patrunjel; 1 morcov mare; 1 capatana de usturoi; ulei; sare, cimbru; smanatana cam 300 g; c ateva linguri de otet; 1 galbenus de ou; 1
Ingrediente: 2 l de apa, 1 l de bors, un morcov, o radacina de patrunjel o ceapa, verdeata, sare, un galbenus de ou, doua linguri de smantina. Pentru perisoare: 500 de g carne tocata, o felie de piine, doua linguri de orez, o ceapa, un ou, sare, piper. Preparare: Se pun la fiert intr-o oala