Aceste rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară sunt sănătoase, dar şi pe placul copiilor: crocante şi dulci! Încearcă şi tu reţeta! Ingrediente: > 250 g cremă de brânză slabă > 2 linguriţe sirop de agave sau miere > ½ linguriţă scorţişoară > 4 lipii sau tortillas, din făină integrală Mod de preparare: Lipiile
Ingrediente: > 2 ceşti smântână > 150 g ciocolată neagră, mărunţită > 2 linguri zahăr > 26 napolitane cu ciocolată > 3 banane, tăiate în felii subţiri, pe lungime > ½ banană tăiată în rondele Mod de preparare: Într-o crăticioară, încălzeşte smântâna până aproape de fierbere, apoi ia-o de pe foc şi adaugă
Ingrediente: 160 g faina 100 g zahar 1 ou 80 ml ulei 90 ml iaurt 1 plic praf de copt 100 g ciocolata 1 banana pasata esenta de vanilie Preparare: Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. Separat se mixeaza ouale impreuna cu uleiul, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se incorporeaza
Ingrediente: 300 g faina 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 linguri amidon O cana apa minerala 1 lingura ulei 6 banane Ulei pentru prajit Preparare: Ingredientele se amesteca toate intr-un bol si se face un aluat moale ca de clatite. Bananele se taie in rondele groase de 2 -3
O alimentatie corecta, sanatoasa, inca din primele luni de viata, inseamna pentru un copil premisa unei vieti sanatoase, fara obiceiuri alimentare gresite care pot cauza diverse boli.
Ingrediente: 200 g crema de branza dulce 100 ml iaurt cu gust de banane frisca Hulala Mix 3-4 linguri zahar vanilat 5-6 linguri smantana dulce 1 lingura suc de lamaie esenta rom (cateva picaturi) 2-3 banane 1 ciocolata fara umplutura Preparare: Se pun in blender (sau se mixeaza bine) branza, laptele, iaurtul, smantana, sucul de
Ingrediente: 900 g banane zdrobite 80 ml suc proaspat de lamaie 25 g zahar brun 15 g nucsoara macinata Preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un blender si mixati pana devin pasta. Puneti amestecul intr-o cratita, dati intr-un clocot si amestecati continuu, pana cand mixtura se ingroasa.
Ingrediente: 8 banane mici 1 albus de ou batut 75 gr. nuca de cocos razuita sucul a 2 portocale 2 linguri rom 3 linguri zahar brun unt pentru prajit. Preparare: Curatam bananele de coaja si tavalim prin albusul batut, iar apoi prin nuca de cocos. Prajim bananele in untul incins si le scoatem pe o
Ingrediente: 12 banane, 750 gr zahar, 3 cesti cu apa, suc de la o lamaie, 4 oua. Preparare: Se fierb bananele cu zaharul si apa si sucul de lamaie. Se pune amestecul in mixer si apoi se strecoara. Se amesteca galbenusurile cu mixerul pana se albesc si se adauga la crema de banane strecurata. Apoi
Ingrediente: 1 lingura de praf de budinca; 250ml lapte; 1/2 lingurita cu zahar; 1 banana mica sau alte fructe Preparare: Amesteca budinca cu o parte din lapte pana obtii un amestec omogenizat. Incalzeste restul de lapte, adauga-l peste budinca si amesteca bine. In cratita adauga zahar, fierbe continutul la foc mic, amestecand continuu. Taie felii
Ingrediente: Blat: 6 oua 300 g zahar tos 1 plic praf de copt 200 g faina 6 linguri de apa 3 linguri cacao sare Crema si umplutura: 3-4 banane mari 1 pachet unt 1 ou 200 g zahar 2 linguri faina vanilie 200 ml lapte ciocolata rasa Preparare: Pentru blat se amesteca galbenusurile cu o
Ingrediente: o banana 10 capsune un pic de zahar vanilat Preparare: Se spala capsunele si se curata de codite, iar banana se taie rondele. Se adauga in blender si se mixeaza pana ce se obtine o crema, dupa care se adauga putin zahar vanilat. Asta daca vreti, merge si fara. Mai puteti adauga si biscuiti
Ingrediente: – 1/2 cani de unt sau margarina – 1/2 cani de zahar – 1 ou – 1 cana de banane pasate – 1 lingurita de vanilie – 1 si 1/2 cana de faina – 1 lingurita de praf de copt – 1/4 lingurita sare – 1/4 lingurita scortisoara – 3/4 cana prune taiate si
Ingrediente: Ingrediente: 160 g faina 140 g unt sau margarina 250 g zahar pudra 2 oua 2 banane 60 g nuci macinate 4 lingurite cu smantina 1 lingurita bicarbonat 1 varf de cutit de sare 1 pachet zahar vanilat Preparare: Mod de preparare: Untul sau margarina se freaca cu zaharul pana devine o crema. Se
Ingrediente: – 2 banane – 1 ceasca de faina – 1 ceasca de fulgi de ovaz – 1/2 ceasca lapte – 4 linguri de ulei – 2 linguri miere Preparare: Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele apoi se adauga faina astfel incat va rezulta o coca asemanatoare cu cea de clatite. Se adauga si
Ingrediente: – 2 si 1/4 cani de faina 2 lingurite de praf de copt – 1/4 lingurita de sare – 1 cana de zahar – 2/3 cani de margarina sau unt – 2 oua – 2 banane zdrobite – 1 lingurita de vanilie Preparare: Combina faina, praful de copt, sarea si zaharul intr-un bol. Amesteca
Ingrediente: – 1/4 cana de zahar – 1/2 cana de ulei – 2 oua – 1 cana de banana zdrobite – 1 cana jumate de faina – 2 lingurite de praf de copt Preparare: Combina ingredinetele si mesteca pana se omogenizeaza. Toarna continutul intr-un vas uns cu ulei si baga-l la cuptorul incins la 170
Ingrediente: – 1/4 cana de cereale de ovaz – 1 cana de lapte – 1/3 cana de banane pasate Preparare: Combina cerealele cu 1/2 cana de lapte si da-le in clocot timp de 5 minute, amestecand incontinuu, pana cand lichidul este aproape absorbit. Stinge apoi focul si lasa vasul acoperit timp de 5-10 minute. Amesteca
Ingrediente: – 1 cana de cartofi pasati – 1/2 cana de banane pasate – 1 cana de lapte – 2 linguri de zahar – 2 galbenusuri de ou batute – 1/2 lingurita de sare – 1/4 cana de stafide – 1 lingurita scortisoara Preparare: Amesteca bananele cu cartofii, adaugand lapte. Amesteca apoi zaharul cu galbenusurile