Daca nu economisesti, nu te mira ca ai putini bani in cont; insa nu stiu de ce esti surprinsa ca a ramas putina dragoste in relatia in care nu ai investit continuu.
Casnicia perfecta… Ce utopie, ce afirmatie cu gust amar pentru cei care se gandesc acum la divort! Ce gluma buna pentru cei care sunt deja divortati!
Ce vis frumos plin de sperante pentru cei care se gandesc sa se casatoareasca… Ce este, de fapt, o casnicie perfecta? Cea care dureaza pana ce „moartea ne va desparti?
Cea ai carei membri nu se cearta niciodata? Cea in care familiei nu ii lipseste nimic? Sau poate cea in care dragostea nu scade niciodata? Sau toate acestea la un loc? Nu stiu si poate nu voi sti niciodata…
Poate ca ceea ce pentru unii este o casnicie perfecta, pentru altii este un compromis sau indiferenta, sau constrangere, ori prea mare libertate.
Nici nu conteaza prea mult ce este o casnicie perfecta; conteaza cum este casnicia noastra, pe care nu ne-o dorim perfecta, ci numai o oaza de liniste, bucurie, intelegere, acceptare si daruire. Ce poate strica aceasta armonie, care poate fi diferita de la cuplu la cuplu? Din pacate, multe lucruri.
Ambii parteneri trebuie sa comunice eficient si sa fie flexibili. Nu exista o solutie magica pentru o casnicie perfecta, doar una pentru o casnicie ruinata – a nu investi in relatie…
In primul rand, impresia ca, odata intrati intr-o casnicie, ea va dura numai pentru ca s-a nascut. Si tot impresia gresita ca ea poate supravietui fara sprijinul nostru.
O casnicie, ca orice relatie, are o existenta a ei proprie, oarecum independenta de membrii ei, are varsta ei, reperele ei si propriul ritm de dezvoltare, hopurile care survin la anumite varste (ale relatiei), nevoile ei – care, desi sunt legate de ale membrilor relatiei, sunt independente in raport cu ei.
Cand v-ati intrebat ultima oara: „Ce mai face relatia noastra, are ea nevoie de ceva acum? Oare intrebarea asta trebuie sa ne-o punem in fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi?
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3