Am adoptat un stil de viata sedentar, nu mai dorim sa facem nici un fel de efort fizic, ca urmare obezitatea a devenit o epidemie, imbolnavindu-ne de diabet de tip 2, boli cardiovasculare etc.
- Nu mai acordam nici o inmportanta orelor de masa si modului in care mancam.
- Consumam alimnte haotic (pe strada, in autobuz, privind la televizor, in fata calculatorului), sarim peste micul dejun, mancam excesiv de mult seara, mancam hrana grea.
- Consumam alimente pentru ca sunt ieftine, gustoase sau sunt cool, chiar fara sa ne fie foame sau sete.
- Nu constientizam faptul ca alimentele industriale creeaza dependenta, determinandu-le sa le dorim si sa le consumam cat mai des, ceea ce are drept efect adoptarea unei diete nesanatoase.
- Consumam alimente devitalizate, dezechilibrate nutritional, industrializate, cu multe calorii, pline de chimicale, rupand balanta intre ingerarea si arderea caloriilor (acestea sunt in general, alimente pasteurizate si sterilizate, alimente moarte, profund modificate fata de starea lor naturala).
- Nu tinem perioade de restrictie alimentara voluntara (post), pentru a oferi posibilitatea organismului de a se detoxifica de E-uri, poluanti etc.
- Consumam excesiv bauturi industriale (sucuri, bauturi alcoolice etc).
- Inlocuim apa cu alte fluide (cafea, bauturi energizante, bere, bauturi racoritoare etc), ingnorand faptul ca apa nu poate fi inlocuita cu nimic.
- Prajim in exces, in uleiuri nerezistente la temperatura si astfel alimentele pe care le prajim se contamineaza cu substante toxice si cancerigene.
- Utilizam cuptorul cu microunde la incalzirea si prepararea alimentelor, ceea ce scade valoarea nutritiva si genereaza modificari periculoase structurii acestora.
- Nu asociem corect alimentele, provocand o digestie nesanatoasa, cu procese de putrefactie cancerigene.
- Consumam prea putine fructe si legume proaspete de sezon, prea putine alimente integrale nerafinate, prea putine fibre alimentare.
- Nu respectam bioritmurile individuale si alternanta perioadelor de activitate cu cele de odihna.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2