Alimentele și băuturile pe care le consumăm de Paște pun la grea încercare sistemul digestiv, în special pe cel al copiilor – mâncărurile grase, ceapa, roșiile, castraveții verzi sau băuturile carbogazoase și faptul că mâncăm repede pot cauza indigestii severe.
Durerile de stomac, senzatia de arsură', balonarea, greața (însoțită sau nu de episoade de vomă),regurgitarea, senzația de corp greu, diareea sunt câteva dintre simptomele unei indigestii.
Repaosul alimentar este oligatoriu în caz de indigestie – corpul are nevoie de pauză pentru a-și reveni din bombardamentul culinar la care l-ai supus. Medicul îți poate recomanda antiacide, antispastice (care să relaxeze mușchii netezi) preparate prokinetice, care te ajută să golești mai rapid stomacul, diminuând senzația de disconfort sau chiar antibiotice, în funcție de gravitatea simptomelor.
Dar cum este mai bine să previi decât să tratezi, mai bine ești moderată și scapi de indigestii. Uite câteva trucuri care te ajută să mănânci mai puțin de Sărbători
foto Shutterstock