Indiferent de cât de bine am sta financiar, întotdeauna ne dorim ceva mai mult. E în natura noastră să tindem către sus, către mai mult, către mai bine. Dar în goana spre mai sus, uităm să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem. Dă-i un exemplu bun fiicei tale, bucură-te și tu de ce ai, trăiește pe măsura posibilităților tale, fără să te îndatorezi la infinit pentru o nouă pereche de pantofi sau o vacanță în Maldive.
Și când vouă, în cuplu, vă este bine, dar și când apar tensiuni între voi, fetița ta trebuie să aibă o relație bună cu tatăl ei. (Uite de ce este importantă relația cu tatăl). Abține-te deci, să îl critici, chiar și în glumă, în momenele când cea mică te poate auzi, nu-i induce strop cu strop mentalitatea că pe 'bărbați nu te poți baza', că 'nu sunt buni de nimic', că 'te părăsesc când ți-e lumea mai dragă', chiar dacă tu ai avut sau ai experiențe neplăcute sentimental vorbind.
Prietenia și loialitatea sunt valori pe care vrei să le 'predai' fetiței tale încă din primii ani de viață. E foarte ușor pentru o fetiță să caute companii nepotrivite, doar pentru a câștiga în popularitate. Dar adevărații prieteni nu țin cont de faptul că ai sau nu un telefon ultimul tip sau că te îmbraci sau nu după ultimele tendințe, ci te prețuiesc pentru calitățile tale.
Un zâmbet dulce și obține ce vrea – atitudinea asta e o capcană periculoasă. Dacă acesta este drumul pe care i-l deschizi, va folosi strategia toată viața ei, ceea ce nu e un avantaj pe termen lung.
Inevitabil, va veni un moment când la o serbare se va încurca la o strofă sau la un meci de bachet, mai târziu, în școală, va rata vreun coș! Învață-ți fata să creadă în ea, să se prețuiască și când (aparent) greșește, să își fie prietenă și să aibă încredere în relația voastră – tu ești cea care îi vei fi alături și când va greși, o vei ajuta și îndruma, fără să îi reproșezi sau să judeci, așa cum poate a făcut mama ta cu tine.
foto Shutterstock
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2