8. Dacă ai prietene care au trecut de perioada primului an, împrumută de la ele sterilizator și alte echipamente necesare pentru perioada asta. Până și pompa de sân se poate împrumuta, după sterilizare, orice risc legat de igienă dispare.
9. Dacă nu ai prieteni de la care să împrumuți cărucior, masă de înfășat și alte echipamente, caută unele multifuncționale – pătuțuri care se pot adapta și pentru un copil mai mare, scaune de mașină care pot deveni ulterior și înălțător sau cărucioare care sunt prevăzute cu accesorii pentru mașină.
10. Nu te grăbi să cumperi 101 biberoane lăudate de alți prieteni părinți, înainte de a le testa pe propriul bebeluș. Și nici suzete, dacă suntem la capitolul acesta. Sunt bebeluși – puțini, e adevărat – imuni la farmecele suzetei.
11. Testează totul înainte! Eu am fost foarte încântată de căruciorul meu până când am descoperit că nu e chip să intru cu el în lift…
12. Cumpără, în schimb, pachete XXL de scutece și ține ochii deschiși după promoțiile din magazine. Cele mai multe branduri au campanii de marketing, în cadrul cărora, la un produs cumpărat se oferă un altul gratuit.
Capitolul 'diverse'
13. Nu arunca banii pe maimuțoi și pernuțe decorative, oricât de drăgălașe ar fi – nu numai că sunt inutile, dar prezintă și multe riscuri: sindrom de moarte subită, declanșarea de alergii etc. Anunță-ți cunoscuții să nu îți cumpere o întreagă menajerie de pluș și oferă-le alternative mai practice pentru tine.
14. Toată lumea va vrea fotografii cu bebelușul – foarte draguț, dar în loc să faci tu
albume personalizate pentru toate rudele de gradul I, II, IX, urcă imaginile pe un site (citește politicile privind siguranța imaginilor înainte!) de unde toți curioșii le pot descărca și printa pe câte sute de coli fotografice doresc, pe cheltuiala lor.
15. Nu cumpăra un termometru de ureche, sau unul adeziv, pentru frunte. Cei mai mulți medici recomandă un termometruoral sau rectal, care costă la jumătate de preț și arată mai corect temperatura (vezi aici câteva remedii naturiste pentru scăderea febrei).
16. Sună pediatrul înainte de face direct o programare. Poate chestiunea pentru care vrei să mergi la el este una minoră, ce nu necesită un întreg consult. 2 minute din timpul medicului (fără a face un obicei din asta și a încerca să obții diagnostice telefonic) îți pot face o economie de 100 lei. Iar cum în primele luni la fiecare semn de întrebare tinzi să te duci la medic, bugetul tău poate fi serios avariat.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2