Ce facem iarna in casa?

Copiii nu au voie sa se plictiseasca iarna in casa; sunt atat de multe lucruri frumoase de facut, au atat de multa treaba, incat ultimul lucru de care s-ar putea plange ar fi plictiseala.

Felicitari
Cred ca bunicii, matusile si unchii ar fi foarte fericiti sa primeasca felicitari de Sarbatori facute chiar de manuta nepotului lor. Daca acesta e prea mic sa deseneze, faceti bine si desenati conturul manutei sau piciorusului pe o coala alba, colorati-o si dati-o cu glitter glue: va fi o amintire super pentru rudele voastre apropiate.

Furnizati copilului modele de felicitari printand de pe net imagini cu teme de iarna sau felicitarile de anul trecut primite de voi, albume de pictura cu imagini specifice anotimpului, foarfece, lipici, glitter glue, sclipici, hartie glasata autocolanta sau nu, pixuri cu gel metalizat, tempera, pensule. Dati-i timp si numarul de felicitari pe care sa le produca – veti fi uimiti!

Calendare
Pe un caiet de desen de la librarie notati pe fiecare fila data zilei, incepand cu 1 decembrie 2007. Pe fiecare pagina, zilnic, copilul va nota, prin simboluri grafice, cum este vremea afara: nor cu picaturi de ploaie, nor cu fulgi de zapada, soare, gerul simbolizat eventual printr-o caciulita si niste manusi, vantul – printr-un nor care sufla aer…

Apoi, seara va desena cele mai interesante activitati pe care le-a facut el si/sau familia lui in acea zi. Eventual, puteti lipi pe alocuri si cate o fotografie facuta in ziua respectiva. Garantat, veti revedea acest calendar cu mare placere peste ceva vreme…

Povesti in cort
Nu stiu cati dintre cei care citesc aceasta revista acum au norocul sa aiba acasa o soba sau un semineu. Cum pentru ce? Pentru povestile de iarna la gura sobei! Ei bine, nu va impacientati. Pentru ceea ce va propun eu acum nu este nevoie de semineu. Ba chiar e contraindicat, asa ca uitati de el.

Daca vreti sa aveti parte de seri de neuitat, dragi tatici, oferiti copiilor vostri cat mai multe perne din casa, cateva paturi, un scaun si un pat langa care sa se alature in „gigantica constructie a unei cazemate – cort. Suficient de mare incat sa incapeti amandoi.

Dupa ce i-a luat cel putin o ora sa construiasca cortul, e timpul pentru jucaria preferata, o lanterna, ceva provizii: covrigei de rontait, dulciuri (ca nu se stie niciodata cat stam sub „asediu), cartea de povesti si, evident, citirea povestii.

Nu inainte, desigur, de harjoneala, de a pandi „dusmanii reali – mami, sau imaginari, si a-i bombarda cu bulgari facuti din servetele. Daca sunteti atat de convingatori incat reusiti sa o atrageti si pe mami in jocul vostru, v-ati facut de o batalie in toata regula.

Text: Cristiana Haica; Foto: Monika Adamczyk/Dreamstime.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice
Buton