Cate stii despre alergii?

Suspectezi ca este posibil sa fie alergic? Pana la teste de alergie, raspunde la intre­barile testului urmator.

Exista vreun anumit sezon al alergiilor?
a. primavara
b. toamna
c. tot timpul anului

Raspuns corect
Exista alergii de sezon si alergii care dureaza tot timpul anului – printre acestea din urma se numara cele la praf, mucegai, par de animale sau anumite alimente.

Alergiile sezoniere incep sa supere de prin luna martie, odata cu inflorirea copacilor, si dureaza pana in iunie. In august, este randul celor care sunt alergici la iarba proaspat cosita sau fan sa sufere. Iarna, frigul poate declansa anumite reactii de tip alergic pe piele (nu vorbim despre degeraturi).

La ce poate fi copilul alergic?
a. praf. polen, mucegai
b. lapte
c. medicamente

Raspuns corect

Copiii (ca si adultii) pot fi alergici la anumite mancaruri – laptele, alunele, ouale, fructele cu seminte mici, pestele si fructele de mare sunt cei mai comuni alergeni alimentari; la par de animale: pisici, catei, cai; la medicamente si substante chimice cu care vin in contact sau la anumite materiale – cauciucul fiind cel mai frecvent declansator de alergii.

De obicei, o persoana cu teren alergic este sensibila la toate grupele de alergeni cunscute.

Care sunt simptomele cele mai comune ale unei alerii?
a. febra
b. nas ce curge
c. mancarime

Raspuns corect

Reactiile pot fi mult mai multe si combinate. Nasul congestionat, curgand, ochii inrositi si senzatia de mancarime, senzatia de iritare in gat, dificultati de respiratie, iritatii pe piele. Alergiile sunt cauzate de un dezechilibru in sistemul imun, ca urmare a expunerii la un alergen.

Cand persoana alergica este in contact cu acesti alergeni, celulele secreta histamina. Raspunsurile organismului sunt mai moderate sau mai severe in functie de amintirile' organismului.

Sunt copiii mai predispusi la alergii alimentare decat adultii?
a. Da
b. Nu

Raspuns corect
In ultimii 5-10 ani, din ce in ce mai multi copii sunt diagnosticati cu alergii alimentare. Nu se stie daca numarul de cazuri a crescut semnificativ sau daca medicii si parintii sunt mai avizati asupra acestor pro­bleme si, ca atare, numarul de diagnosticari corecte creste.

Poate fi o alergie vindecata?
a. da
b. nu

Raspuns corect
Odata ce sensibilitatea exista, alergia poate fi tinuta sub control, si calitatea vietii se poate imbunatati. Dar afectiunea este una cronica – medicatia, curele, injectiile cu apa termala, remediile homeopate nu dau rezultate pentru toata viata.

Este posibil ca o perioada reactiile sa dispara aparent pentru a reaparea, mai dramatic, peste cateva luni sau cativa ani.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton