La specialist
In cazul in care esti trimis la un specialist pentru un diagnostic mai „aprofundat”, sunt cateva intrebari pe care trebuie sa le pui: ce teste/analize pot confirma diagnosticul initial si ce presupun ele; ce tratament se recomanda – este acesta tratamentul recomandat in general?
Si daca da, care sunt sansele de reusita/ riscurile si efectele secundare.
La extreme
Una dintre practicile parintilor speriati atunci cand copilul este bolnav este sa mearga la mai multi medici.
Dar paradoxal, aceiasi parinti se linistesc imediat ce copilul este mai bine si nu mai fac anumite analize de verificare finala, daca se poate spune asa, recomandate tot de medicii pe care initial i-au „asaltat”.
Iar daca boala revine, intra din nou in panica.
Incredere
Uneori, increderea in medic va este zdruncinata. Asta se intampla din mai multe motive: fie tratamentul pe care l-a prescris nu a functionat, fie, pur si simplu, conexiunea voastra cu medicul nu functioneaza foarte bine.
Medicul este om – poate ca nu se simte confortabil sa trateze cazul respectiv, din motive personale, poate il deranjeaza atitudinea voastra, poate are o zi proasta, pur si simpu, iar voi interpretati asta ca dezinteres sau, poate, nu va potriviti.
Vitaminele
In timp ce unii medici recomanda suplimente cu vitamine, altii considera ca sunt
contraindicate pe termen lung si ca „pervertesc” cumva organismul.
Vaccinurile
Sunt tema de discutie intre medici si parinti, mai ales asa-numitele „optionale” sunt privite cu neincredere de parinti, in ciuda recomandarii primite din partea pediatrului.
Multi parinti prefera variantele homeopate in locul medicatiei traditionale. Unele remedii pot fi adjuvante sau pot substitui un tratament alopat, dar nu toate bolile pot fi tratate naturist, iar cateodata remediile agraveaza boala.
Ar trebui sa…
Text: arhiva Edipresse; Foto: Shutterstock.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2