Care sunt semnele evidente de intoleranță alimentară în rândul copiilor

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel global, aproximativ jumătate din populația adultă suferă de intoleranță alimentară, iar în ultimii ani, această patologie a devenit din ce în ce mai întâlnită și în rândul copiilor.

Intoleranța alimentară apare atunci când organismul refuză anumite alimente pentru că nu le poate digera în mod corespunzător. Printre semnele evidente ale acestei afecțiuni se numără vărsăturile, balonarea sau faptul că micuții nu vor să mai mănânce anumite produse alimentare pe motiv că nu le mai plac.

Citește și: Alergie sau intoleranță – cum știi diferența?

„Există situaţii în care copilul tău este cel mai mic copil din clasă. Mama şi tata au înălţimi în media populaţiei şi acel copil este întotdeauna ultimul, la mare distanţă de ceilalţi… Poate fi unicul simptom al bolii. Sau sunt copii care au anemie, doar anemie', a explicat Dr. Alina Stănescu Popp, medic primar pediatru INSMC, potrivit știrileprotv.ro.

Medicul a adăugat că analizelede sânge sunt foarte utile pentru a depista această afecțiune.

„Sunt utile (n.r – analizele) şi absolut obligatorii. La intoleranţă la gluten, spre deosebire de alte intoleranțe și alergii, este esenţial, practic este momentul critic, acela de a nu iniţia dieta înainte de a face analize. Pentru că dacă ai iniţiat dieta, chiar dacă acel copil are acea afecţiune mai serioasă, boala celiacă, el devine un copil tratat şi atunci analizele vor fi normale', a încheiat dr. Popp.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton