Vedete in haine rosii
Asa s-a dezvoltat in ultimii ani o alta ramura a afecerilor de Craciun: cumparaturile online. Pionierii sunt tot americanii – au ramas speriati dupa atacurile de la 11 septembrie si s-au lasat mai greu scosi din casa in locuri supraaglomerate.
Marile magazine si-au dezvoltat serviciile de vanzari online si, ca arma secreta, au apelat din ce in ce mai des la celebritati care sa inaugureze sezonul de cumparaturi din ce in ce mai devreme.
Tot la capitolul marketing-strategie de vanzari ar intra evenimentul de aprindere a luminilor – neaparat in prezenta unei vedete!
Pe de alta parte, si celebritatile s-au prins ca un costum de Craciunita sexi purtat la momentul potrivit sporeste popularitatea, ca sa nu mai vorbim de sumele din cont.
Asa ca printre participarile la evenimente caritabile, vedetele programeaza la sfarsitul anului aparitii festive platite sau nu.
Toys RUs le-a avut drept Craciunite pe fetele de la Destinys Child in frunte cu Beyoncé, iar Sarah Jessica Parker si-a primit de cateva ori primul cadou de la Mosul Cartier.
Inspirate de Elvis, care a lansat un senzational album de Craciun, Mariah Carey, Christina Aguilera, Jessica Simpson au imbracat, toate, costumul de Craciunita pentru a-si promova un album special lansat in preajma Sarbatorilor.
Nu mai vorbim de reviste – pline de pictoriale cu celebritati zambind cu familie cu tot in preajma bradului de Craciun, impodobit special pentru sedintele foto, in exclusivitate (platita sau nu), taman la inceput de octombrie.
Adevarul este ca de pe atunci ne tot gandim la Sarbatori.
Si paradoxal, in tot acest miraj comercial creat cu mult inainte de prima zi de decembrie, pierdem exact Sarbatorile.
Cel mai cumparat cadou de Craciun, via Internet, a fost, in anii trecuti, iPod-ul. Peste cinci milioane de bucati au fost vandute in intreaga lume. Electronicele sunt pe primele locuri in topul vanzarilor din toate tarile in preajma Sarbatorilor.
Unde sunt Sarbatorile de altadata?
Asta ma intreb in fiecare an si ma lupt din greu cu nostalgia.
Unde sunt vremurile cand nu aveam nevoie de vreo papusa celebra ca sa ma simt fericita, cand eram siguri ca de Craciun vom avea zapada, si nu pariam pe cele 20 de grade aduse cadou' de incalzirea globala, cand parintii deschideau usa colindatorilor fara teama de-a fi jefuiti, cand pustii care ne cantau si care stiau perfect versurile se multumeau cu o banana si o felie de cozonac si nu-ti cereau de la obraz 50 de lei noi.
Din pacate, copiilor nostri nu le vom mai putea oferi decat fragmente din amintirile noastre din copilarie, pe care le vor lua drept povesti.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4