Extrem de sănătoase, vinetele nu trebuie să lipsească din meniul familiei tale. Uite o rețetă cu vinete, din bucătăria indiană, care va fi și pe placul copiilor.
Ingrediente pentru 2 porții
opțional
Încălzește cuptorul la 200 de grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Taie vănăta felii, pe care le pui în tavă. Lasă-le să se coacă până devin foarte moi, cam 35 de minute (folosește o scobitoare sau un vârf de cuțit, pentru a le înțepa). După ce se răcește vânăta, ia pulpa cu o lingură și pasează bine, până când obții o pastă fină (poți folosi un blender sau poți pasa cu furculița, până obții consistența dorită). Ar trebui să rezulte cam o cană plină de piure.
Adaugă în castronul cu pulpa de vânătă pasată iaurtul, zeama de lămâie și menta, precum și lingurița de miere, amestecând bine toată compoziția. Poți adăuga puțin usturoi și boia dulce (ducând puțin rețeta spre Baba Ganoush). Se servește pasta pe triunghiuri de lipie.
foto Shutterstock