La noi in familie gusturile sunt impartite. Unuia ii place vaza noua, altuia varza murata iar celui mic…nu-i place deloc varza.
Si ca sa pot sa impac si „capra si varza”, cum e vorba aceea veche, am gasit o modalitate de a gati varza calita incat toata lumea sa fie fericita, de la mic la mare.
Reteta este foarte simpla, iar ingredientul „secret” face toata diferenta.
Ingrediente:
- o varza mare
- 250g bacon sau keizer
- suc natural de rosii
- foi de dafin
- 1 lingurita de ulei
- zeama de varza
Mod de preparare:
- Punem la calit baconul in lingurita de ulei. Nu este nevoie de mai mult ulei pentru ca bacon-ul isi lasa grasime cand este calit.
- In timp ce se caleste bacon-ul, taiem varza cat se poate de fin (mie nu prea imi iese, dar ma straduiesc) si adaugam peste bacon amestecand bine, pe ma sura ce tocam varza adaugam in oala pentru ca ea oricum scade si astfel ne lasa loc suficient sa amestecam, daca o punem treptat
- Dupa ce am tocat toata varza, o mai lasam putin pe foc sa scada, apoi adaugam sucul de rosii, zeama de varza si folile de dafin si o dam la cuptor pana se rumeneste bine si capata acea culoare aramie.
Pofta buna!
Text: Simona David
Foto: Arhiva personala
Iti recomandam si aceasta reteta de varza calita de post