Un indiciu din aceasta poza a ajutat-o sa-si dea seama de diagnosticul gresit al fiului sau

O imagine, la prima vedere perfect normala, cu un baietel ce doarme linistit pe umarul mamei sale a fost distribuita pe Facebook de parintii copilului, mama sustinand ca le poate schimba viata celorlalti parinti cu un singur indiciu din poza.

Melody, mama lui Kian, a impartasit imaginea cu ceilalti utilizatori la mijlocul lunii octombrie, pentru situatia in care informatia importanta pe care aveau sa o afle din poza le-ar fi putut schimba viata.

Exista un mare semn de ingrijorare in poza asta. Puteti vedea despre ce e vorba?

„Tuturor parintilor: Daca aveti un copil, va dau o informatie pe care neaparat trebuie sa o stiti, dar pe care sigur nu ati auzit-o.

Exista un mare semn de ingrijorare in aceasta poza pe care o impartasesc impreuna cu postarea asta. Puteti vedea despre ce e vorba?”

Mama explica apoi cum, in ultimul an, baietelul ei, acum in varsta de 8 ani, a inceput sa manifeste un comportament nepotrivit si parintii primeau reclamatii de la scoala.

In gradinita nu a avut niciodata probleme, desi mereu a fost un copil energic, extrem de activ.

Asadar, cand Melody a aflat de la invatatoare ca baiatul sau impinge alti copii la scoala si nu sta locului deloc, a inceput sa se ingrijoreze.

Baietelul a fost diagnosticat gresit cu ADHD

In urma implementarii unui nou sistem la scoala, comportamentul baiatului s-a imbunatatit, dar acasa crizele de furie s-au inrautatit, incepand chiar de dimineata devreme.

Parintii au ajuns cu baiatul la un terapeut, ce le-a recomandat sa il testeze pentru ADHD.

Ulterior mama a gasit un articol ce corela ADHD cu tulburarile de respiratie in timpul somnului, mai exact cu respiratia pe gura.

Asa si-a dat mama seama ca problema fiului sau n-avea legatura cu ADHD, ci cu acest banal semn, atat de usor de ignorat:

„Copiii nu ar trebui sa fie nevoiti sa respire pe gura. Nu in timpul somnului, nu in stare de veghe. Niciodata.

Respiratul pe gura nu este normal si are consecinte pe termen lung asupra sanatatii.

Cand un copil respira pe gura, creierul si corpul lui nu sunt suficient de oxigenate. Noaptea, cand copilul respira pe gura, iar cantitatea de oxigen e scazuta, acest lucru ii poate afecta calitatea somnului si poate face ca cel mic sa nu se odihneasca corespunzator.”, explica femeia.

Mama s-a interesat mai departe si astfel a aflat ca, in unele studii in care erau inclusi copiii cu ADHD aflati sub tratament, dupa ce li s-a rezolvat problema de respiratie de la nivelul sinusurilor sau amigdalelor si au putut respira normal, simtomele de adhd s-au redus.
Acest lucru se intampla deoarece, sustine mama, in 70% din cazurile respective, copiii sunt de fapt gresit diagnosticati cu ADHD.

Si fiul sau a fost diagnosticat cu sinuzita si apnee in somn, iar mama a observat cum imediat ce problema a fost tratata, comportamentul baietelului sau a revenit la normal.

Sursa: cambridge-news.co.uk

Imagine: Melody Yazdani


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton