Vara se poartă…înghețata. Combinațiile sunt infinite, mai ales că ai la dispoziție o mulțime de fructe. Cum să faci o înghețată cremoasă, fără ace? Uite câteva trucuri de la specialiști.
- Pentru e evita ca înghețata ta să facă ace (în special înghețatele din fructe fac ace, din cauza faptului că fructele conțin foarte multă apă) poți apela la câteva trucuri.
- Poți adăuga o linguriță-două de lichior (sau vodca), dar, desigur, în acest caz, copiii nu au acces la desertul lor favorit.
- Cu cât mai mult zahăr are înghețata ta, cu atât va fi mai cremoasă. Siropul de porumb sau mierea, precum și gelatina te pot ajuta să obții o înghețată mai cremoasă.
- Dacă vrei ca înghețata din fructe, în special, să fie mai cremoasă, este bine să o păstrezi într-un recipient mai puțin adânc, acoperit cu un capac. Atunci când este turnată și păstrată într-un vas adânc, înghețata va face ace.
- Dacă nu ai o mașină pentru înghețată, pentru apreveni apariția acelor, atunci când compoziția s-a înghețat ușor, dar nu complet, scoate-o din congelator și amestecă încă o dată cu un mixer, apoi pune din nou înghețata la congelator.
- Folosește un gălbenuș de ou în plus față de rețetă, și un albuș în minus, pentru ca înghețata să fie mai cremoasă.
foto Shutterstock