Sarea naturală, nerafinată (grunjoasă) este un adevărat medicament. Conține peste 60 de minerale importante pentru organism, este antihistaminic natural, combate hormonul de stres și te ajută să dormi mai bine. Uite câteva lucruri pe care este bine să le știi despre sare.
Sarea suprimă producerea hormonului de stres și crește rata metabolică. Consumul redus de sare poate provoca probleme de somn, în timp ce un aport echilibrat de sare în meniu favorizează un somn odihnitor – arată studiile.
Atunci când nu consumăm suficientă sare corpul nostru secretă mai mult aldosteron, care are rolul de a nu permite sării să se piardă prin urină și transpirație, dar în schimb antrenează pierderi de potasiu, magneziu și calciu.
Sarea faculitează buna funcționare a tiroidei și este importantă pentru reglarea nivelului de insulină din corp. Persoanele care au un aport mic de sare în alimentație devin insulino-rezistente.
Dacă suferi de constipație, este bine să bei înainte de masă un pahar de apă rece în care ai dizolvat o jumătate de linguriță de sare.
O rețetă simplă de detoxifiere a organismului – în fiecare dimineață, pe stomacul gol, trece o linguriță pe sub un jet de apă, bată lingurița într-un borcan cu sare și linge sarea care s-a prins de lingurița umedă. Apoi bea un pahar cu apă.
Dacă te supără durerile premenstruale, încălzește într-o tigaie 1 kg de sare grunjoasă și pune-o apoi într-un săculeș de pânză pe care îl aplici de abdomenul inferior.
Când te doare gâtul este bine să faci gargară cu apă cu sare. Sarea are și un efect antibacterian și facilitatează vindecarea.
Frecțiile cu sare și miere de albine au efecte spectaculoase în cazul celor care suferă de reumatism.
Dacă suferi de sinuzită, inhalațiile cu sare îți sunt de mare ajutor. Tratamentul reperat zilnic, timp de 1-2 săptămâni, te vindecă de sinuzită și este eficient și în caz de răceală.