Ca desert pentru masa de Paste, iti recomandam un tort iepuras cu doua blaturi, o reteta primita de la una dintre cititoarele noastre fidele.
2 blaturi de tort,
600 ml frisca lichida,
bombonele pentru ochisori, nasuc si fundita,
colorant alimentar.
Blat:
20 oua
20 linguri faina
20 linguri zahar
2 praf de copt
Crema:
1 l frisca
700 gr ciocolata menaj
100 gr fistic
150 gr alune de pamant
Alte ingrediente:
cafea,
esenta de rom,
zahar dupa gust
Facem doua blaturi de pandispan din cate 10 oua, 10 linguri de faina,10 de zahar si 1 praf de copt, fiecare.
Crema:
Din crema luam separat 6 linguri cu care ungem blatul pe exterior dupa ce l-am umplut. In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).
Preparam cafea mai slaba in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blatul.
Blatul il taiem in doua si il vom umple cu crema. Deasupra il vom unge cu crema pusa deoparte inainte de a pune in el alunele si apoi vom acoperi cu frisca.