Blatul:
250g zahar
250g nuci macinate
6 oua
1 portocala
Pentru sirop:
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
Pentru crema:
3 oua
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in castroane separate. Galbenusurile cu zaharul se amesteca pana se albeste compozitia in care se incorporeaza incet nucile macinate, albusurile baute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala. Se unge o forma rotunda, se toarna compozitia, se coace la foc potrivit. Cand s-a copt se toarna pe un platou rece , se taie la mijloc, formand astfel 2 blaturi care se umplu cu crema.
Siropul: Se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 1/2 pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga 1/2 baton de vanilie, 1/2 lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
Crema: Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.