1 dovleac taiat pe jumate (daca este mai mare, daca este mai mic taiat numai capacul)
6-7 nuci
un piept de pui taiat cubulete
1-2 cepe taiate feliute
2-3 ardei taiati feliute
4-5 catei usturoi
1-2 linguri bulion
1 legatura patrunjel
Se scot semintele dovleacului si se spala. Incingem cuptorul la foc normal, bagam dovleacul la copt pentru circa 20-25 min, timp in care pe aragaz intr-o tigaie, calim ceapa un pic.
Dupa ce s-a rumenit adaugam carnea (daca este post carnea poate fi inlocuita cu ciuperci), ardeiul , bulionul si usturoiul pisat, acoperim cu capac si lasam sa se innabuseasca timp de 6-7 min.
Scoatem dovleacul din cuptor, asezam in el tocanita, impreuna cu nuca, amestecam si mai dam la cuptor inca 10-15 min. Dupa ce l-am scos adaugam verdeata.
Se serveste cu piure de cartofi, iese o mancare foarte foarte buna si de sezon.