Ingrediente:
Pentru ALUAT:
• 400 g făină • 200 ml lapte • 1 plic drojdie uscată • 3 linguri ulei • sare
Pentru COMPOZIȚIE:
• 200 g bacon (sau șuncă) • 1/2 praz • 100 g cașcaval ras (sau mozarella) • 2 ouă • 250 g brânză proaspătă • 1 lingură griș • 1/2 ardei iute • sare • piper • busuioc • pătrunjel
Mod de preparare:
Făina cernută se amestecă într-un vas cu sarea și drojdia uscată. Se face o gaură în mijloc unde se pune uleiul și laptele călduț și apoi se frământă. Ar trebui să se obțină un aluat, nu foarte tare, care se lasă la dospit jumătate de oră.
Pentru compoziție se taie mărunt prazul, baconul și ardeiul iute. Se amestecă cu brânza proaspătă, cașcavalul ras, oul, grișul, sarea, piperul, busuiocul și pătrunjelul.
Într-un vas de yena sau o tavă pentru tarte, unsă cu unt/ulei și tapetată cu făină se întind 2/3 din aluat (se lasă margini) și se înțeapă cu furculița. Se adaugă compoziția și restul de aluat doar pe margini. Se unge cu ou bătut și se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Se servește călduță cu ceva acru.