Ingrediente pentru 6 persoane:
pentru umplutură
• 3 căni cu gutui tăiate cubuleţe
• 1/2 cană cu stafide
• 1 cană cu mere tăiate cubuleţe
• 2 căni cu zahăr
• scorţişoară
• 2 căni cu apă
pentru tartă
• 4 linguri unt
• 1,5 cană cu făină
• 1 lingură ulei
• 1/2 cană cu zahăr
• puţină sare
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă toate ingredientele pentru umplutură şi amestecaţi-le atent. Puneţi la foc mediu şi fierbeţi puţin, până când gutuile devin moi, apoi zdrobiţi gutuile şi merele, daţi amestecul deoparte şi lăsaţi să se răcească.
Separat, preparaţi aluatul pentru tartă: frecaţi untul cu faina, apoi adăugaţi uleiul, zahărul şi sarea. Aşezaţi două treimi din aluat într-o formă pentru tartă tapetată cu unt.
Puneţi peste acesta amestecul cu gutui şi mere, apoi adăugaţi restul aluatului deasupra, tăiat în fâşii subţiri.
Coaceţi la 180°C timp de 40 de minute, sau până când aluatul se rumeneşte, căpătând o frumoasă culoare aurie.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească bine şi se taie în felii. Înainte de servire, ornaţi fiecare felie cu frişcă.
Găseşti mai multe reţete aici