Mod de preparare: alunele se rasnesc dar nu foarte marunt si se amesteca cu miere (dupa gust) si cu putina apa pentru a se forma o compozitie omogena. Formati apoi blatul. Ca sa va fie mai usor la montat, ajutati-va de forma unui tort.
Apoi se felieaza fructele si se aseaza dupa preferinta. La sfarsit, peste fructe, se adauga agar-agar-ul care se topeste la bain-marie in putina apa sau in zeama lasata de fructe. Tarta se tine minim 2 – 3 ore la frigider. Cand serviti, pentru gust si aspect, adaugati si sirop brun de agave.
Aceasta reteta incanta atat prin gust si aspect, dar si prin faptul ca reuneste numeroase ingrediente benefice pentru sanatate. In afara de fructele proaspete, contine alune de padure si sirop de agave, care au un rol important pentru sanatatea noastra:
Alune de padure sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, reface vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand tiamina sau vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie).
Alunele mai contin cantitati importante de proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse), fibre (stimuleaza tranzitul intestinal), fier (pentru globulele rosii din sange si activitatea enzimatica), calciu (pentru dinti si oase) si potasiu (regleaza balanta fluidelor din organism).
Siropul de agave – Un indulcitor mai puternic decat zaharul, care insa nu produce cresterea glicemiei (poate fi folosit si de persoanele care au diabet). Siropul de agave este bogat in vitaminele B, C, D, E si minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu, crom.