O tartă cu ciocolată, cremoasă şi delicioasă, fără făină şi fără lapte. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru crusta de nucă de cocos:
• 2 căni nucă de cocos neîndulcită mărunţită (fulgi de nucă de cocos)
• ¼ cană miere
• 1 lingură ulei de nucă de cocos
• un vârf de cuţit de sare
Pentru spuma de ciocolată:
• 2 avocado decojite, fără sâmbure
• ½ cană miere
• ½ cană pudră de cacao
• 1 lingură extract de vanilie
• 2 linguri ulei de nucă de cocos
• 1 cutie lapte de cocos pentru frişcă, ţinut la frigider cu cel puţin o zi înainte de prepararea tartei
Pentru topping
• ¼ cană sirop de arţar
• 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele pentru crustă în robotul de bucătărie şi ametescă până începe să se formeze un aluat. Presează aluatul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.
Spală vasul de la robotul de bucătărie şi montează-l din nou, curat. Pune în el toate ingredientele pentru spuma de ciocolată şi amestecă până obţii o compoziţie omogenă. După ce este gata, pune deoparte.
Scoate cutia de lapte de cocos din frigider – vei obeserva că deasupra s-a adunat un fel de unt de cocos cu o consistenţă groasă, chiar tare, iar sub el vei găsi apă de cocos. Pentru frişcă, trebuie să foloseşti doar untul (partea solidă), pe care o baţi cu mixerul aproximativ 10 minute, până devine spumoasă, aerisită.
Amestecă încet spuma de ciocolată cu frişca, apoi toarnă amestecul peste crustă.
Pentru topping: amestecă siropul de arţar cu pudra de cacao până se omogenizează. Dacă îţi place cu topping mai mult, dublează contităţile. Toarnă topping deasupra şi joacă-te cu o furculiţă sau un cuţit pentru a forma un model. Lasă-ţi imaginaţia să se joace.
Acoperă tava şi ţine tarta cu ciocolată la frigider pentru cel puţin 3-4 ore.
Sursa: empoweredsustenance.com