Ingrediente: ● 6 vinete potrivite ● 1,5 kg carne de miel, tocată ● câteva seminţe de ienibahar ● seminţe de coriandru ● sare de mare ● o linguriţă de cimbru uscat ● o linguriţă de rozmarin uscat ● o linguriţă de salvie uscată ● piper negru măcinat proaspăt ● o legătură de pătrunjel ● ulei
Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute; 1 lingura de otet de mere; 1 lingura de ulei de susan; 1 lingura de miere; 1/2 de lingurita praf de condiment chinezesc cu cinci arome; 1 lingura ulei de masline; 6 fire de ceapa verde, tocate; 125 gr germeni de soia; 1/2 de ardei gras rosu,
Ciorba de miel este unul din felurile traditionale de mancare pentru masa de paste si in general, nu lipseste din nicio casa. Iata cum sa gatesti cea mai buna ciorba de miel pentru intreaga familie. Ingredienteciorba de miel pentru ciorba de miel 1 1/2 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada), 100 g.
Ingrediente: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, bulion, apa, sare, piper, oregano Preparare: Se spala pupla de miel si se aseaza in tava. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se pun pe langa si peste miel. Se face un sos din uleiul de masline, bulion, sare, piper, apa si oregano
Ingrediente: Maruntaie de la miel (ficat, limba, rinichi, plamani), 4 oua fierte, 3 oua crude, 3 cepe, 2 legaturi de ceapa verde, o legatura patrunjel, 1 legatura marar, o legatura de usturoi verde, 1 cutie de smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt pentru uns tava. Preparare: Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se
Ingrediente: 2 cani si 1/4 cu faina; 2 lingurite si 1/2 praf de copt; 1/2 de lingurita cu sare; 1 cana si 1/4 cu zahar alb; 1/2 de cana cu unt; 1 cana lapte; 1 lingurita esenta de vanilie; 4 albusuri de ou. Preparare: 1. Pentru inceput, pregateste-ti forma pentru prajitura, care trebuie sa fie
Ingrediente: maruntaiele (ficatul, plamanii, rinichii, inima) si prapurele unui miel 3 cepe mari cate 4 legaturi ceapa verde si verdeata 3 felii franzela 100 ml lapte 3linguri ulei 4-5 oua otet 1 lingura margarina sare, piper Preparare: Se spala bine prapura si se lasa putin in otet. Speli maruntaiele in mai multe ape, le tai
Ingrediente: carne de miel ardei gras rosu si verde ceapa uscata o capatana de usturoi 1 pepene galben usturoi verde condimente: cimbru, sare, piper, curry 1 paharel de vin alb cateva linguri ulei Preparare: Se marineaza putin inainte carnea de miel intr-un amestec din cateva linguri de ulei, cateva linguri de vin alb, putin cimbru
Ingrediente: vreo 10-12 coastite de miel; 2 legaturi mari de usturoi verde; 1 legatura de ceapa verde; 1 legatura de lemongrass; 1 lingura de miere; otet balsamic; ulei; un pahar mic de vin rosu; 1 lamaie mare; un cubulet de unt; un pahar mic de iaurt; cateva linguri de zahar brun; condimente: sare, piper, cimbru,
Ingrediente: – 2 ardei grasi (galben si rosu) – 2 linguri ulei de masline – 2 lingurite chimen macinat – 4 linguri pasta harissa (de ardei picant) – 8 cotlete de miel o mana de menta – 4 linguri humus (pasta de naut si susan; se gaseste in magazinele cu specific oriental) Preparare: 1. Preincalzeste
Ingrediente: – 2 linguri cimbru – 1/2 lingurita piper de Cayenne – 700 g pulpa de miel – 50 g unt – 100 ml vin alb, sec – 200 g cuscus – 2 linguri ulei de masline – 3 linguri patrunjel proaspat, tocat – 3 linguri menta proaspata, tocata – 6 fire ceapa verde, tocata
Ingrediente: Pentru 6-8 portii: Pentru friptura: 1 pulpa de miel de 2 kg 1 lingura mustar 50 g unt 2 catei de usturoi, taiati 3 fire de rozmarin Pentru garnitura: 4 rosii mari, taiate jumatati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, mic, taiat felii 1 lingurita seminte de fenicul 2 fire de cimbru,
Ingrediente: – 1kg maruntaie de miel, – 500 g ficat de miel, – 150 g ceapa, – 3-4 oua, – 100 g faina, – 150 g untura, – verdeata, piper, sare. Preparare: Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc si apoi se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-au fiert, se
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel fara grasime, morcov, patrunjel, 1ceapa de marime mijlocie, 2 ardei grasi, 250 g rosii, 2 cartofi de marime mijlocie , 1 felie de varza dulce, bors, zeama de varza, sare de lamaie, marar, cimbru, tarhon, piper, sare. Preparare: Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece
Ingrediente: – 1kg carne de miel – taiata in transe mari – un sfert sau o jumatateb de telina – o ceapa – doi catei usturoi – 70 g de unt – rozmarin, dafin, cimbrisor – o jumatate de litru de vin alb sec – ulei de masline – sare si piper. Preparare: Rumeniti la