Prajitura Alba ca Zapada este una din preferatele mele pentru ca gustul ei imi aminteste de copilarie. Este un desert usor de facut si pe gustul tuturor. Ingrediente pentru prajitura Alba ca Zapada: Pentru foi: 9 linguri ulei 9 linguri zahar 3 oua 4 linguri lapte 1 lingurita amoniac faina cat cuprinde Pentru crema: 1
Această băutură este extrem de eficientă şi nu are efecte secundare: tratează natural răceala, viroza, fiind un excelent calmant în inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, congestii respiratorii şi eliminarea mucozităţilor. În plus, poate fi folosită şi preventiv, pentru a creşte imunitatea. Iată de ce ai nevoie şi cum să prepari acasă această băutură magică. Ingrediente: •
Ingrediente: • 250 g făină integrală • 150 g unt sărat, rece, tăiat cuburi • 50 g zahăr pudră, plus pentru presărat • 4 gălbenuşuri şi 2 ouă • 225 ml frişcă lichidă • 225 g zahăr tos • coaja rasă şi zeama de la 3 lămâi • coaja rasă şi zeama de la 1
Ingrediente: Pentru aluat: • 200 g făină • 75 g unt (scos din frigider cu câteva ore înainte) • 1 gălbenuș de ou • 50 ml apă • 50 g zahăr • 1 vârf de cuțit de sare • 2 picături de esență de lămâie (opțional) Pentru crema de lămâie: • 2 lămâi • 2
Ingrediente: pentru blat • 1 cană făină • 1/4 cană zahăr pudră • 1/4 linguriță sare • 100 g unt nesărat, rece pentru crema de lămâie • 2/3 cană suc proaspăt de lămâie (de la aproximativ 6 lămâi verzi – lime) • 1+1/4 cană zahăr tos • 1/4 cană făină • 4 ouă • 2
Ingrediente: 1 pachet unt 5 linguri zahar pudra 3 cani faina 2 cani zahar 1 lingura praf de copt 1 lamaie 4 oua Preparare: Intr-un bol, se amesteca untul si zaharul pudra. Se adauga doua cani de faina si se amesteca bine pana ce devine un aluat. Aluatul se pune intr-o tava si se
Portocalele sunt fructele care promit sa-ti redea frumusetea tenului. Numite de catre chinezi „marul chinezesc", sunt considerate un adevarat elixir al tineretii. Motivul ar fi continutul mare de vitamina C, care ajuta la refacerea colagenului din piele.
Ingrediente: 500 g creveti 30 g unt o salata verde o legatura usturoi verde 2-3 castraveti o legatura patrunjel zeama de la o lamaie sare; piper negru macinat 3 linguri ulei de masline Preparare: Pentru inceput , se spala salata verde.Se scurge bine de apa si se lasa pe un servet de bucatarie. Intre
Ingrediente: 400 g afine proaspete sau congelate 70 g zahar 1 lingurita scortisoara 115g unt 200 g zahar vanilat 1 ou 1 albus 1 lingura coaja de lamaie rasa 400 g faina 300 ml lapte semidegresat Preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga oul, albusul si coaja de lamaie si se mixeaza
Ingrediente: Foi: 2 oua intregi 100 gr zahar 2 linguri bune de untura de porc 6 linguri de ulei 2 linguri mari cu miere de albine 1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie 4 linguri lapte 450-500 gr faina Crema: 150 ml lapte 3 linguri gris 1 margarina (250gr) 150 gr zahar coaja si zeama de
Ingrediente: 1 tableta calciu lactic 5 masuri lapte praf, dizolvate 1 feliuta de lamaie Preparare: Se aduce laptele la punctul de fierbere, se adauga calciul si se stoace lamaia. Se strecoara si se obtine o portie.
Pentru a preveni agravarea durerii in gat, ai medicamentul potrivit la indemana: Strepsils Miere si Lamaie calmeaza rapid durerea, efectele sale facandu-se simtite la 5 minute dupa ce pastila a fost administrata. Cele doua substante active au efect distructiv asupra unei game largi de bacterii si virusuri, in timp ce mierea are un efect emolient
Ingrediente: Pt. blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala Pt. crema: 60 gr faina 200 gr suc lamaie si portocala 4 oua mari 220 gr zahar 3 lingurite coaja potocala Preparare: Pentru blat, amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untul la temperatura camerei,
Ingrediente: 2kg de scoici apa 100 ml vin alb 2 lamai 1 lime 6-7 catei de usturoi patrunjel verde Preparare: Scoicile se curata bine si se spala in multe jeturi de apa,apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si vin alb. Sunt fierte atunci cand se deschid toate,cele care nu s-au deschis se
De cateva luni sunt exaltata de o sumedenie de stimuli: auditivi, vizuali, tactili, olfactivi si gustativi. Insa azi o minge galbena m-a facut sa expermentez o multime de senzatii.
Fetita mea in varsta de 6 luni are o problema cu sughitatul. In primele 2 luni de viata, sughita din senin, iar acum sughita cand rade in hohote. Â
Ingrediente: 4 dorada de marime mijlocie 8 lamai 6 linguri zahar brun 5 linguri ulei de masline sare, piper boabe de coriandru Preparare: Se spala pestele, se cresteaza si se aseaza in tava se rad lamaile (6) si se pune razatura intr-un bol unde se adauga zaharul, zeama de lamaie, sarea, piperul si boabele de
Ingrediente: file de peste (cod), sare, piper, ulei, lamaie Preparare: Pestele se spala, se presara cu sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei. Se prajeste in ulei la foc rapid si se serveste cu felii de lamaie.
Ingrediente: vreo 10-12 coastite de miel; 2 legaturi mari de usturoi verde; 1 legatura de ceapa verde; 1 legatura de lemongrass; 1 lingura de miere; otet balsamic; ulei; un pahar mic de vin rosu; 1 lamaie mare; un cubulet de unt; un pahar mic de iaurt; cateva linguri de zahar brun; condimente: sare, piper, cimbru,
Fetita mea sughita foarte des, inca din burtica si la fel se intampla si acum. Ca sa o scap de sughit, ii dau 1-2 picaturi de lamaie sau doua lingurite de apa fiarta si racita.