Foi:
2 oua intregi
100 gr zahar
2 linguri bune de untura de porc
6 linguri de ulei
2 linguri mari cu miere de albine
1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
4 linguri lapte
450-500 gr faina
Crema:
150 ml lapte
3 linguri gris
1 margarina (250gr)
150 gr zahar
coaja si zeama de la o lamaie
1 borcan gem de caise (sau piersici).
Pentru foi se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin faina, se lasa pe foc pana da in 2-3 clocote apoi se lasa la racit putin si se adauga faina. Se amesteca pana se obtine un aluat bun de intins foi. Daca e prea moale, se mai pune faina dar nu multa pentru ca nu se vor putea intinde foile bine.
Se coc 4 foi pe fundul tavii unse cu ulei timp de 7-8 minute pentru fiecare foaie. Pentru crema se pune la fiert laptele se adauga grisul, se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit. Apoi se amesteca cu margarina frecata in prealabil cu zahar. La urma se pune coaja si zeama de la o lamaie.
Foile se umplu cu crema si la mijloc pe o foaie punem dulceata de caise. Deasupra se pudreaza cu zahar pudra. Se lasa cateva ore ca sa se inmoaie foile apoi se taie in forma dorita.