Ingrediente: – 1 kg portocale – 1 l otet de fructe 750 g zahar – 1 lamaie – 2 lingurite cuisoare – 2 bete de scortisoara Preparare: Spala portocalele si taie fasii in coaja portocalelor. Pune portocalele intr-un vas, toarna apa si pune-le la fiert. Lasa-le sa se opareasca 20-25 minute. Le scoti apoi si
Ingrediente: Ingrediente: – 1 kg zahar – 3 pahare de apa – 750 g capsuni – zeama de la doua lamai – 1 baton de vanilie Preparare: Mod de preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul
Ingrediente: – 1 kg morcovi – 4 lamai – 1,5 kg zahar Preparare: Morcovii se spala si se taie intai pe jumatate si apoi pe lung. Se pun sa fiarba in apa sarata. Cand sunt gata, se decanteaza si se amesteca impreuna cu bucatele de lamaie (se scot samburii mai intai). Pune amestecul in oala,
Ingrediente: – 1 kg de pere – 3 pahare de apa – 300 g zahar – zeama de la o lamaie – 1 lingura suc de lamiae – nuci – scortisoaral cuisoare Preparare: Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata de samburi. Fiecare bucatica se inmoaie in zeama de
Ingrediente: – 1 kg catina – 1 l apa l 800 g zahar – 3 cuisoare – 1 baton de scortisoara – 1 lamaie Preparare: Catina se alege de impuritati si se spala bine cu apa rece. Se lasa apoi pe un servet pentru a se zvanta. Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, cuisoarele
Ingrediente: – 5 oua – 250 g unt topit – 250 g ciocolata de menaj – 225 g zahar – 250 g faina – 1 plic zahar vanilat – 1 plic praf de copt – 5 banane Preparare: 1. Zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat impreuna cu praful de copt se mixeaza pana se formeaza o
Ingrediente: Pentru 24 de tarte: – 500 g aluat de tarta – faina, pentru pudrat – 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dul-ceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50
Ingrediente: Pentru 24 de tarte: – 500 g aluat de tarta – faina, pentru pudrat – 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dulceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50
Ingrediente: – 1 x 135 g pachet de gelatina de lamaie verde sau de zmeura – 250 g de fructe (struguri, afine, zmeura) – 200 ml de frisca – bombonele Preparare: 1. Taiati gelatina cubulete si pune-ti-le apoi intr-o cana. Turnati 300 ml de apa fiarta si amestecati pana se dizolva. Adaugati apa rece (600
Ingrediente: – 175 g unt – 175 g zahar tos – 3 oua de casa – 175 g faina cu praf de copt – ½ lingurita praf de copt – 1 lingurita esenta de vanilie – 500 g glazura fondanta care poate fi rulata – 4 linguri gem de caise – 250 g glazura colorata
Ingrediente: – 350 g faina – coaja rasa de la o lamaie – un varf de sare – 220 g unt topit – 150 zahar brun – 3 oua – praf de copt „stins” cu zeama de lamaie – doua banane coapte Pentru umplutura: – doua – trei banane Pentru glazura: – o banana –
Ingrediente: 2 cani de faina 200 g margarina 150 g zahar 200 g caise 100 g gem de caise 1-2 linguri de pesmet 150 ml apa rece zahar vanilat, zahar pudra Preparare: 1. Se pregateste aluatul din faina, margarina, 100 g zahar si apa. Framanta-l bine si da-l la rece 30 minute, acoperit cu o
Ingrediente: 350 g capsuni 500 ml lapte 250 g zahar pudra 1 lingura lichior crema de fructe 1 plic de gelatina 200 g iaurt l zahar vanilat Preparare: Capsunile se presara cu 100 g zahar pudra si se stropesc cu lichior. Se fierbe laptele in care s-a adaugat zahar vanilat. Din galbenusuri si 150 g
Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 1 cana gem de macese (sau alt gem acrisor) 400 g fructe proaspete 1 si 1/2 plic de gelatina Preparare: Blatul gata preparat se unge cu gem de macese sau alt gem picant si acrisor. Fructele spalate si taiate cubulete se pun peste patul de gem. Blatul cu
Ingrediente: 400 g frisca 400 g smantana 400 g iaurt 3 linguri de zahar 20 g zahar vanilat 600 g piscoturi 500 g capsuni Preparare: 200 g de frisca se amesteca impreuna cu smantana si iaurtul. Se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena. Se ia o
Ingrediente: 400 g iaurt gras 3 linguri de miere 1 lamaie 2 kiwi 2 piersici 1 banana 150 g ciocolata 1 lamaie Preparare: Lamaia se spala si se da pe razatoare. Coaja se amesteca intr-un blender cu iaurtul si mierea. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete. Bucatelele de fructe
Ingrediente: 2 foi de gelatina 100 ml lapte 150 g fructe de padure 1 lingura de zahar 1 lingura suc de lamaie 200 g smantana 220 ml frisca Preparare: Se inmoaie 2 foi de gelatina in apa rece. Cand s-au inmuiat, se scot, se storc bine si se amesteca intr-un blender cu 100 ml lapte
Ingrediente: fructe proaspete 2 linguri de suc de lamaie 4 linguri de zahar menta proaspata 20 ml lichior de fructe nectar de fructe Preparare: Fructele se spala si se taie in felii potrivit de mari. Se asaza in bolul de salata in straturi. Intre straturi se presara zahar si se stropeste cu lichior de fructe.