Ingrediente: 50 g orez; 100 ml apa (sau lapte daca vrei sa fie putin mai gras); 100 g cod file, dezosat si fara piele; cateva fire de patrunjel. Preparare: Pune orezul cu apa intr-o oala si fierbe-l timp de 10 minute. Amesteca din cand in cand. Adauga codul si lasa-l pe foc timp de zece
Ingrediente: 1 lingura de praf de budinca; 250ml lapte; 1/2 lingurita cu zahar; 1 banana mica sau alte fructe Preparare: Amesteca budinca cu o parte din lapte pana obtii un amestec omogenizat. Incalzeste restul de lapte, adauga-l peste budinca si amesteca bine. In cratita adauga zahar, fierbe continutul la foc mic, amestecand continuu. Taie felii
Ingrediente: 2 felii de paine neagra; 25 g unt; 2 linguri de stafide; 2 oua; 1 lingura zahar; 300 ml lapte; scortisoara. Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C sau 350F. Unge painea cu unt dupa care tai-o in patru. Presara stafidele si pune painea intr-un vas cu capac. Se bat ouale intr-un vas. Se adauga
Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 2 linguri unt 400 g carne tocata (amestec jumatate vita, jumatate porc) 1 priza pulbere ghimbir 400 g ardei gras rosu 300 g praz 250 ml supa pasare 4 linguri sos soia sare, piper Preparare: Fierbe orezul in multa apa sarata, circa 15-20 minute. Incinge untul. Prajeste carnea
Ingrediente: Blat: 240 g zahar pudra 240 g unt 6 oua 240 g faina 2 linguri cacao 1/2 pachet praf de copt Crema: 100 g unt 60 g zahar pudra o lingura esenta rom o lingura cacao 1 pachet zahar vanilat Pentru ornat: nuca de cocos rasa 1 -2 linguri de zeama de lamaie 150
Ingrediente: branza de vaci 600 g, faina 200 g, zahar tos 75 g, 6 oua, lapte 75 ml, drojdie de bere 20 g, zahar pudra 100 g, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, ulei 150 ml, sare Preparare: Branza de vaci se trece printr-o sita, se amesteca cu faina, galbenusurile, coaja de lamaie,
Ingrediente: Aluatul: lapte 250 ml, ulei 100 ml, faina 125 g, 4 oua, 2 linguri zahar, sare Crema: lapte 500 ml, zahar 150 g, 2 pliculete zahar vanilat, faina 50 g, 4 galbenusuri, unt 25 g Glazura: unt 50 g, 3 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 3 linguri apa Preparare: Aluatul: Se fierbe laptele
Ingrediente: un pachet margarina, 1/2 kg zahar, o ceasca de lapte, 4 linguri cacao, 4 oua, un praf de copt stins cu lamaie, 9 linguri de faina Preparare: Intr-un vas se topesc la foc margarina, laptele, zaharul, cacaoa. Se separa din aceasta compozitie 15 linguri. Restul de compozitie se lasa la racit. Dupa ce s-a
Ingrediente: faina 150 g, amidon 150 g, 6 oua, zahar pudra 300 g, 1 plic zahar vanilat, lamaie 100 g, 1 plic praf de copt, sare Preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca 200 g zahar cu galbenusurile, se adauga coaja rasa de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, zaharul vanilat
Ingrediente: unt 100 g, morcovi 100 g, ceapa 100 g, faina 50 g, ciuperci, 250 ml supa de oase, 450 ml vin alb, 150 ml bulion de tomate, 25 g sare Preparare: Morcovii se rad pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se calesc impreuna in unt. Se adauga faina, se stinge cu 350 ml
Ingrediente: Blatul: 6 oua, zahar 150 g, faina 150 g, 1 plic zahar vanilat, unt 40 g Crema: 4 oua, zahar 150 g, cacao 40 g, unt 250 g Preparare: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 7-8 foi, in
Ingrediente: pulpa de porc 750 g, faina 40 g, ulei 100 ml, unt 50 g, verdeata, sare Preparare: Pulpa de porc se taie felii subtiri de circa 75 g, care se bat cu un ciocan de snitele, se sareaza, se trec prin faina si se prajesc in ulei. Untura ramasa se stinge cu apa, se
Ingrediente: o conopida, 2 oua, 2 linguri faina, sare, ulei Preparare: Se desface conopida in buchetele si se spala. Intr-un vas se pun buchetelele de conopida si se pune apa depasind nivelul lor. Se pune vasul la fiert 15 minute. Odata fierte se da vasul de pe foc, se scurge conopida si se pune la
Ingrediente: 200 gr cartofi fierti, 3 linguri ulei de masline, un galbenus, 100 gr smantana, 7 catei de usturoi pisati, putin otet, sare, piper Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se pun intr-un vas impreuna cu uleiul, smantana si galbenusul. Se bat foarte bine cu mixerul. Usturoiul se piseaza si se adauga la piure
Ingrediente: 100-150 g costita afumata, 3 morcovi, o telina, 2 cepe, 3-4 foi de varza, 2-3 rosii sau o lingurita de bulion, 100-150 g mazare conservata, 2-3 catei de usturoi, 100 g cascaval, 40-50g macaroane, sare, piper, 2l apa, 70-80g unt sau ulei Preparare: Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se
Ingrediente: 1 kg spanac verde 400 g branza de vaci 3 cepe 1 legatura marar si una de patrunjel 100 g smantana 5 oua 50 g unt topit 500 g aluat 100 ml ulei Preparare: se fierbe spanacul , se scurge bine, se amesteca cu branza rasa, ceapa tocata marunt, verdeata tocata marunt, smantana si
Ingrediente: carne 1 kg, alune 500 g, ulei 300 ml, amidon 25 g usturoi tocat , piper, sare dupa gust Preparare: Carnea se taie feliute subtiri, se caleste in ulei si se scoate. Alunele se prajesc in ulei si se amesteca cu carnea, usturoiul, amidonul, piperul si sarea timp de zece minute. Se serveste cald.
Ingrediente: faina 500 g, smantana 400 g, zahar pudra 300 g, 3 oua, 1 plic praf de copt, prune 750 g, unt 25 g, sare Preparare: Smantana se amesteca cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt si faina, se framanta, pana ce se obtine un aluat ceva mai moale, se intinde
Ingrediente: zahar 150 g, lapte 150 ml, 2 oua, cacao 25 g, 1 plic zahar vanilat, frisca batuta 500 g Preparare: Se amesteca zaharul cu laptele si cu ouale, pana ce compozitia s-a omogenizat, se pune la foc si se amesteca, pana ce a dat in fiert. Se ia vasul de pe foc si se
Ingrediente: carne de vaca 300 g, carne de porc 200 g, ardei grasi 2 kg , orez 100 g, ulei 200 ml, ceapa 150 g, 1 oua, faina 30 g, bulion de tomate 100 g, 2 legaturi verdeata, zarzavat de supa 150 g, rosii 300 g, smantana 300 g, piper ,sare Preparare: Carnea se trece