100-150 g costita afumata,
3 morcovi,
o telina,
2 cepe,
3-4 foi de varza,
2-3 rosii sau o lingurita de bulion,
100-150 g mazare conservata,
2-3 catei de usturoi,
100 g cascaval, 40-50g macaroane, sare, piper, 2l apa, 70-80g unt sau ulei
Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata intreaga de costita. Cand totul este bine fiert, se scoate costita si se taie in patratele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie in bucatele si se introduc in supa odata cu mazarea si costita. Dupa cateva clocote, se adauga bulionul sau rosiile curatate si taiate felii. Cand supa este fiarta se potriveste gustul cu usturoi pisat si sare. La masa, se serveste cu cascaval ras pe deasupra.