Ingrediente: ● 115 g de făină cernută ● 155 g de zahăr pudră ● un vârf de cuțit de sare ● 6 ouă, ușor bătute ● 375 ml de lapte ● 375 ml frișcă ● 2 lingurițe de esență de vanilie ● unt topit pentru uns ● 6 piersici tăiate în felii ● 40 g
Ingrediente: • 400 g spanac • 20 g unt • o lingură de făină • 4 linguri de orez • o linguriță de zeamă de lămâie • 200 ml lapte • o linguriță de pesmet • sare, după gust Mod de preparare: Spanacul, curățat și spălat se fierbe în puțină apă cu sare. Când s-a
Ingrediente: Pentru budincă: • 300 g orez • 200 g zahăr • 1 l lapte • 1 plic budincă de vanilie • 4 ouă • 300 g căpșuni • 1 plic zahăr vanilat • un praf de sare • 1 lingură pesmet • unt pentru uns tava Pentru sosul de căpșuni: • 4 căni căpșuni
Ingrediente: 8 felii de pâine albă feliată (tip sandwich) 1/4 cană unt 2 linguri stafide (opțional) 3 ouă 2 căni lapte integral 1/3 cană zahăr (și în plus câteva linguri pentru a presăra deasupra) 2 lingurițe esență vanilie Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 180 grade și ungeți cu puțin unt un vas de copt.
Ingrediente: 1 mar 1 para 1 varf lingurita de scortisoara 2 linguri zahar 2 linguri zahar pudra vanilat 2-3 picaturi zeama lime/lamaie 1 varf cutit de unt nesarat 1 cescuta de lapte 1 praf de budinca de vanilie Dr. Otker Preparare: Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si
Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 linguri zahar, 4 cesti lapte, un praf sare, 2 galbenusuri, 1 lingura unt, 6 piersici, 4 linguri zahar pentru sirop, 4 albusuri, 200 g zahar Preparare: Fierbi orezul cu laptele, adaugi untul si galbenusurile, dupa care amesteci si tii la cald. Fierbi piersicile taiate in jumatate intr-un sirop de zahar
Ingrediente: ½ kg de cartofi,curatati de coaja, 4 oua mari, 250g smantana sau 1/4 l lapte, 400 g branza de vaci telemea, 100 g unt sau ulei, 50 g faina, un praf de sare Preparare: Cartofii curatati se taie in jumatate si se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg si
Ingrediente: 1/2 kg creier de porc, unt, sare, piper, o felie de paine inmuiata in lapte si mixata, un ou batut spuma, pesmet, cascaval Preparare: Se spala creierul in apa rece si se fierbe in apa putin sarata si doua linguri de otet. Cand este gata, se scurge bine de apa si se amesteca bine
Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura mica de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 150 g orez 5 ciuperci mari champignion proaspete 150 g cascaval 150 g branza de vaca 150 g smantana 2 felii de paine 3 oua sare, piper Preparare: se toaca marunt pieptul de pui, ceapa si usturoiul si se
Ingrediente: 1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare. Preparare: Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste
Ingrediente: 500 g spanac, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 100 g branza de vaci, 1 ou, 120 ml lapte. Preparare: Spanacul, bine spalat, se fierbe, se scurge, se toaca si se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Apoi se amesteca cu galbenusul, 3 g unt, branza si albusul batute spuma. Cu
Ingrediente: 150 g faina 600 g mere 6 oua 150 g unt 150 g zahar 1 praf de copt 2 pliculete zahar vanilat coaja de la o lamaie pesmet Preparare: Merele se curata si se trec prin razatoare. Apoi se amesteca cu restul ingredietelor (in afara de pesmet). Compozitia se va turna intr-o tava unsa
Ingrediente: 1 l lapte 1 ceasca de gris 10 linguri zahar 2 oua 50 g unt coaja lamaie Preparare: Se fierbe in clocot laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamaie. Se amesteca grisul cu laptele amestecand tot timpul sa nu se formeze cocoloase. Cand grisul s-a umflat se lasa la racit si se
Ingrediente: 500 g carte tocata de vita 4-5 cartofi (in functie de tava) 2 cepe 4-5 castraveciori in otet 2 oua 2 linguri lapte ( sau lapte batut) sare piper chimen marar Preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii (nu foarte subtiri). Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 100g zahar, 100g pesmet, 25g unt, scortisoara, nucsoara, praf de copt. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul oualele cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste dovleacul ras. Turnati budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 1 pliculet praf copt, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilat , 100 g pesmet , 25g unt , scortisoara macinata , nucsoara. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul ouale cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste
Ingrediente: o cana orez, o cana si jumatate lapte de vaca semidegresat, o para, un mar, o piersica, zahar vanilat, scortisoara, un varf de cutit de unt. Preparare: Orezul se fierbe in lapte, impreuna cu zaharul si scortisoara. Fructele se curata de coaja si se taie feliute potrivit de mari. Intr-un vas yena de 1.5
Ingrediente: 2 felii de paine neagra; 25 g unt; 2 linguri de stafide; 2 oua; 1 lingura zahar; 300 ml lapte; scortisoara. Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C sau 350F. Unge painea cu unt dupa care tai-o in patru. Presara stafidele si pune painea intr-un vas cu capac. Se bat ouale intr-un vas. Se adauga
Ingrediente: 200 g pesmet alb 10 oua 750 g zmeura 250 g zahar 100 g unt 1/2 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat Preparare: Galbenusurile se amesteca cu 75 g unt, zahar, zahar vanilat si praf de copt. Se adauga albusurile batute bine, se incorporeaza pesmetul, iar la sfarsit zmeura. Se toarna compozitia
Ingrediente: 300 g orez, 1,2 l lapte, 375 g zahar, coaja de lamaie rasa, 1,5 kg mere, 100 g unt, 4 oua, 25 g pesmet alb, sare. Preparare: Laptele se fierbe impreuna cu 125 g zahar si putina sare. Se alege orezul, se spala, se scurge si se fierbe in lapte, pana ce orezul s-a