Ingrediente:
● 115 g de făină cernută
● 155 g de zahăr pudră
● un vârf de cuțit de sare
● 6 ouă, ușor bătute
● 375 ml de lapte
● 375 ml frișcă
● 2 lingurițe de esență de vanilie
● unt topit pentru uns
● 6 piersici tăiate în felii
● 40 g unt nesărat, topit
● suplimentar, pentru ornat: 200 ml frișcă și zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un castron mai mare combinați făina, sarea și zahărul. În alt vas amestecați ouăle, laptele, frișca și vanilia.
În centrul amestecului de făină faceți loc și începeți să adăugați treptat amestecul de ou, amestecând până se formează un aluat neted. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l deoparte timp de 30 minute să se odihnească.
Încălziți cuptorul la 180 ° C. În șase castronele termorezistente, unse cu unt, împărțiți feliile de piersici.
Adăugați cele 40 g de unt topit peste amestecul făinos, amestecați bine până se combină. Turnați apoi în mod egal peste piersicile din cele șase castronele. Coaceți pentru aproximativ 30 de minute.
Se poate servi călduță sau rece, iar înainte de servire presărați deasupra zahăr pudră și puțină frișcă.