1 mar
1 para
1 varf lingurita de scortisoara
2 linguri zahar
2 linguri zahar pudra vanilat
2-3 picaturi zeama lime/lamaie
1 varf cutit de unt nesarat
1 cescuta de lapte
1 praf de budinca de vanilie Dr. Otker
Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor. Cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta prajitura si zeama ramasa am amestecat-o cu o cescuta de lapte. Apoi am frecat praful de budinca cu untul, zaharul pudra si 2 linguri din amestecul lichid din craticioara.
Apoi am turnat in craticioara totul si am amestecat bine si repede la foc mediu. S-a facut in cateva secunde. Culoarea e minunata, un galben translucid, nefiind mult lapte, a devenit usor transparenta. Gustul minunat, mult mai bun ca la o budinca obisnuita de vanilie iar componenta mult mai stabila, adica nu curgea ca budincile ale facute doar cu praf si lapte, asta chiar a luat forma vasului!