Miezul dulce din gem de zmeură şi aspectul apetisant le fac irezistibile. Învață și tu să faci brioșe flori! Ingrediente pentru 16 bucăţi • Gata în 30 minute + timp de ornat şi de răcire • 555 calorii per bucată • 36g grăsimi
■ 150 ml iaurt natur sau lapte bătut
■ 3 ouă, bătute
■ 1 linguriţă esenţă de vanilie
■ 175 g zahăr tos
■ 175 g făină cu factor de creştere
■ 175 g margarină, la temperatura camerei
■ 6 linguri gem de zmeură
PENTRU ORNAT
■ 500 g margarină
■ 500 g zahăr pudră
■ 1 linguriţă esenţă de vanilie
■ pastă de fondant verde
Mod de preparare
1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. În două tăvi de brioşe pune chese din hârtie. Într-o cană combină ingredientele lichide; într-un bol larg pune ingredientele uscate. Combină cele două amestecuri rapid, fără să amesteci prea mult.
Porţionează compoziţia în forme şi dă la cuptor 15-18 minute, sau până când se rumenesc şi devin elastice.
2 Lasă să se răcească pe gratar metalic. Cu cuţit ascuţit taie câte o gaură în mijlocul fiecarei brioşe şi umple cu gem de zmeură.
3 Combină margarina cu zahărul şi vanilia şi pune într-un cornet prevăzut cu ştuţ dinţat. Modelează spirale deasupra fiecarei brioşe.
Decupeză din fondantul colorat frunze dinţate şi imprimă cu acul nervurile. Ornează brioşele.
Mai multe rețete delicioase – aici