Poţi folosi orice fruct de sezon.
Ingrediente pentru 12 porţii:
■ 150 g unt înmuiat, plus un cub
■ 225 g zahăr tos
■ 250 g făină cu factor de creştere, plus 1 lingură
■ 3 ouă, bătute
■ 100 g sos de mere
■ 3 mere acrişoare, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mici
■ 150 g mure
Pentru crusta crocantă:
■ 40 g unt înmuiat
■ 40 g zahăr brun
■ 60 g făină integrală
■ 3 linguri fulgi de cereale
Mod de preparare:
1. Încinge cuptorul la semnul 4/180 °C. Tapetează cu forme din hârtie specială de copt o formă de brioşe cu 12 locuri.
Într-un bol larg amestecă cu telul electric 150 g unt, zahărul, făina, ouăle şi sosul de mere, 3 minute.
2. Într-un vas pe foc prăjeşte merele în cubul de unt 5-6 min, până când se rumenesc. Lasă să se răcorească uşor şi încorporează jumătate în compoziţie. Toarnă compoziţia în forme, adaugă câteva mure deasupra şi presează uşor.
3. Amestecă ingredientele pentru crustă până obţii un aspect de pesmet, adaugă merele rămase şi presară deasupra brioşelor. Dă la cuptor 35-40 de minute, până când se pătrund şi devin elastice.
Lasă să se răcească în forme 10 minute şi apoi transferă pe grătarul metalic ca să se răcească complet.
Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro