Nu doar dulci și delicioase, ci și hrănitoare. Uite o rețetă de brioșe cu morcovi, numai bună pentru ocaziile speciale, când ai invitați copii.
Ingrediente pentru 24 de mini-brioșe:
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Rade coaja de portocală (pe răzătoarea fină). Pune 3 lingurițe de coajă rasă deoparte. Stoarce portocala și păstrează o lingură de suc.
Dă morcovii pe răzătoarea cu găuri mari (ar trebui să rezulte cam o cană și un sfert).
Separat, într-un castron, amestecă uleiul și zahărul, apoi încorporează ouăle pe rând, adaugă și ambele tipuri de făină, praful de copt, praful de scorțișoară și nucșoară, sarea și o linguriță de coajă rasă de portocală. Amestecă bine, apoi adaugă și morcovul ras și omogenizează compoziția.
Tapetează formele pentru brioșe cu hârtie specială pentru copt și pune aluatul în fiecare formă, cu ajutorul unei lingure, doar până la jumătate (pentru a lăsa loc să se umfle). Bagă brioșele la cuptor timp de 15-20 de minute, până se rumenesc și dacă le înțepi cu o scobitoare, aluatul nu se lipește.
Scoate bioșele, lasă-le să se răcească și pregătește, între timp, glazura.
Cu un mixer la viteză mică bate, într-un castron, brânza topită, până când devine o cremă fină. Adaugă apoi sucul de portocală și zahărul pudră și amestecă bine.
Aranjează crema peste brioșe (răcite), cu ajutorul unei spatule sau al unui cuțit. Poți orna cu restul de coajă de portocală, dacă dorești.
Foto Shutterstock