Femeile insarcinate care consuma sucuri cu zahar isi supun copiii la un risc mai mare de a dezvolta probleme de greutate pana la varsta de 7 ani, conform unui studiu publicat in vara anului trecut. In respectivul studiu au fost urmarite mai bine de 1000 de perechi (mama-copil). Fiecare portie de bautura racoritoare cu zahar
Compania Alpro Soya este pionierul si una dintre principalele companii din Europa care produc preparate din soia.
Ingrediente: muguri de brad, zahar Preparare: Spalam bine mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa, dimineata se scot si se mai trec prin cateva ape pentru a elimina toate impuritatile. 500 g de muguri spalati se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa pana sunt acoperiti cca 1500
Ingrediente: 4 l apa plata 0,5 kg zahar 250-300 gr coacaze proaspete cateva cuburi de gheata pahare racite paie Preparare: In 4 litri de apa dizolvam jumatate de kilogram de zahar si adaugam 250-300 grame de coacaze. Se lasa sucul intr-un borcan de sticla deschis, o jumatate de zi la soare la fermentat. Se consuma
Ingrediente: 1 kg capsuni, 250 g apa, 800 g zahar Preparare: Capsunile se spala si se curata. Se taie apoi in bucatele. Se adauga 250 g apa si se lasa la macerat pana a doua zi. A doua zi se dau capsunile prin blender si se strecoara prin tifon sau strecuratoare fina. Se adauga zaharul
Ingrediente: 15 ml bitter Campari, 15 ml gin, 30 ml vermut dulce o felie de lamaie. Preparare: Se introduc intr-un secher 2-3 cuburi de gheata si bauturile de mai sus, se agita secherul si se serveste bautura adaugandu-se o felie de lamaie.
Ingrediente: 4 masuri de votca 1 masura lichior Cointreau 1 masura suc proaspat de lamaie verde 2 masuri suc de afine 10 cuburi de gheata Preparare: Adaugati intr-un shaker toate ingredientele, inclusiv gheata si amestecati bine. Se serveste intr-un pahar special (ca cel pentru martini) si se decoreaza cu coaja de la lamaia verde,
Ingrediente: 8 oua 600 gr zahar 1 l lapte 2 pliculete zahar vanilat 1/2 alcool de 70 grade scortisoara batoane de scortisoara Preparare: Galbenusurile se bat cu zaharul si dupa ce ati obtinut o pasta omogena, o asezati pe baie de aburi, dupa care adaugati laptele, amestecand continuu. Se aduga si zaharul vanilat si se
Ingrediente: 1l piure de mere, 250 g miere de salcam, zeama de la 1/2 lamaie. Preparare: Alegi mere coapte, le speli, le cureti de coaja si de casuta cu seminte si le fierbi in apa. Cat sunt inca fierbinti, le pasezi printr-o sita deasa. Adaugi mierea si zeama de lamaie, amesteci bine si torni nectarul
Ingrediente: 1 kg boabe de struguri, 350 g zahar. Preparare: Storci boabele de struguri si pui imediat mustul la fiert impreuna cu zaharul, intr-un vas mai mare. Fierbi timp de o ora la foc mic, adunand mereu spuma formata deasupra. Lasi apoi mustul la racit, dupa care il pui in sticle curate si uscate de
Ingrediente: 4 kg caise 1 kg zahar 2 pahare apa Preparare: Se aleg caise coapte, sanatoase, se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga apa, dupa care se scot samburii. Jumatatile de caise se pun intr-un vas emailat, se adauga apa si se lasa sa dea un clocot 8-10 min., dupa
Ingrediente: zahar 750 g, 1l zeama de lamaie Preparare: Intr-o oala smaltuita se pune zaharul, se toarna zeama de lamaie si se pune pe un foc moale, se amesteca si se tine pana da in clocot. Se rad trei lamai, se pune coaja in sirop si se lasa sa stea putin, apoi se filtreaza. Se
Ingrediente: 1 kg fragi, 1 kg zahar Preparare: Se aleg fructele sanatoase, se curata, se spala si dupa ce s-au scurs de apa se pun intr-un vas emailat sau un borcan punand un strat de fructe si un strat de zahar pana ce se termina fructele. Se pune capacul si se tine 3-4 zile intr-un
Ingrediente: 2 kg de zmeura , 1 plic de sare de lamaie , 1 kg zahar , apa Preparare: Intr-un borcan de 5l , pui 2 kg zmeura , 1 plic de sare de lamaie , torni 3 l apa si lasi borcanul 2-3 zile la soare pana ce zmeura se ridica deasupra. Strecori apoi
Ingrediente: petalele de la 50 trandafiri parfumati, un pachet sare de lamaie, 1.5 kg zahar la 1l apa. Preparare: Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10 minute in 4l apa impreuna cu un pachetel cu sare de lamiie. Zeama se
Ingrediente: 25 ml cafea espresso, 25 ml lichior de cafea, 25 ml rom, 25 ml sirop de zahar, 25 ml frisca lichida, 25 ml lapte Preparare: Raceste paharele si toate ingredientele inainte de preparare. Amesteca 25 ml cafea espresso, foarte rece, cu 25 ml lichior de cafea, 25 ml rom, 25 ml sirop de zahar,
Ingrediente: 500 g zmeura congelata 1 chili, taiat in doua si curatat de seminte 6 linguri zahar tos cateva bucati de lamaie zahar tos zeama de la 5 lamai 500 ml tequila apa minerala carbogazoasa Preparare: Intr-un vas pune zmeura, ardeiul, 100 ml apa si zaharul si incalzeste treptat, amestecand, pana cand fructele se desfac
Ingrediente: 1 cub de zahar 4 picaturi bitter 30 ml coniac Champagne brut, pentru completare Preparare: Intr-un recipient, pune cubul de zahar si imbiba-l cu bitter. Adauga coniac si completeaza cu Champagne si fructe.
Ingrediente: crema de vanilie 500 g, lapte 250 ml, zahar 400 g, cafea 500 ml Preparare: Se prepara 500 ml de cafea tare, se adauga zaharul, se amesteca pana se dizolva si se pune la racit. Dupa ce s-a racit se adauga crema de vanilie, laptele fiert si racit. Compozitia se amesteca, se toarna intr-un
Ingrediente: 75 g afine, 75 g zahar, 1 litru apa Preparare: Afinele uscate se spala bine, se oparesc si se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se pun la racit. Se lasa sa stea 24 de ore, si apoi se strecoara. Se adauga zaharul, se amesteca pana la dizolvarea acestuia.