Din dorinta de a preveni atentiile nedorite, caracteristice inceputului anului scolar, un profesor de la un liceu renumit din capitala a compus intr-o postare de Facebook un mic ghid al parintelui, pentru inceputul de an scolar. Mic ghid pentru parinti la inceperea scolii, de la un profesor din Bucuresti Ioana, profesor la Colegiul National de
Despre scutece, biberoane, diversificare ți se tot spune. Mai puțin însă ți se vorbește despre celelalte lucruri care contează atunci când ești mamă. Iată 5 lucuri pe care să ți le amintești din când în când, atunci când ești părinte. Ești mama, nu Cenușăreasa! Nu pierzi vreun premiu dacă nu ți-e
Mă doare rău burtica! Unde? Aici, aici, peste tot! Uneori, copilul chiar are o problemă, dar sunt cazuri în care Au, mă doare se tranduce prin vreau atenție sau nu vreau să mai pap sau poate mama uită că am făcut o prostioară! Cum te comporți cu un bolnav închipuit. Pe la trei ani, copiilor
Un copil care se trezește dimineața cu un zâmbet mare pe față și rămâne așa și peste zi e o bucurie, dar ce te faci dacă tu ai un micuț veșnic morocănos? Dacă fiecare zi o începeți cu plâns și nimic din ce faci nu-i aduce zâmbetul pe față? Studiile spun să doar o mică
Participarea activă a părinților la dezvoltarea fizică și psihică a copilului lor este foarte importantă. În primii (cel puțin 10) ani din viață, această dezvoltare este mediată de joc. Proces psihic cognitiv de orientare selectivă a energiei psiho-nervoase asupra unor obiecte, însușiri, procese, atenția e foarte importantă pentru dezvoltarea cognitivă generală a copilului. Iată cum
Undeva în jurul vârstei de doi ani, copilul tău descoperă puterea lui NU. Și indiferent de întrebare, răspunul lui e același: NU. Ce poți face? Odată ce descoperă puterea lui nu și marele efect pe care acest cuvânt mic îl are asupra ta, copilul îl va folosi mereu. Nu pentru că nu vrea cu adevărat
Lipsa de atentie acordata copilului in primii ani de viata poate duce la tulburari ale dezvoltarii comportamentului social (relatiile cu ceilalti), putandu-se asocia mai tarziu cu comportamentul antisocial. Cea mai sensibila perioada pentru dezvoltarea comportamentului social este cea cuprinsa intre momentul nasterii si al treilea an de viata. Tulburarile din joc si comportamentul social au
Medicii pediatri avertizeaza ca in lunile friguroase, incidenţa rotavirusului creşte, deoarece temperaturile scazute favorizeaza supravieţuirea şi raspandirea acestui virus in mediul inconjurator.
Se stie ca pentru a duce la bun sfarsit o activitate, trebuie sa-ti concentrezi atentia un timp oarecare asupra respectivei activitati.
Simptomele dislexiei pot fi observate inca din perioada prescolara in vorbire, miscare, orientarea in spatiu, atentie, perceptie sau memorie.
Adoptarea unui copil nu este numai un gest minunat, ci unul dumnezeiesc. Fiecare copil are dreptul de a se bucura de o mamica, de dragoste si mangaieri. Dar, pentru a-l ajuta sa creasca frumos, trebuie sa ai grija ce si cum ii oferi.
Daca ai un copil mai mic de sapte ani, in lunile fara soare, adica din septembrie pana in aprilie, trebuie sa fii atenta. Ca sa nu ajunga sa sufere de rahitism, trebuie sa-i dai un supliment de vitamina D.
Unii parinti spun ca odrasle obraznice ca ale lor nu mai exista. Ei n-ar trebui sa uite, insa, ca orice “invat“ isi are si “dezvatul“ lui.
Copiii au un comportament „necorespunzator“ cand nu pot exprima ceea ce simt. In loc sa-i tii predici si sa-l pedepsesti, incearca sa intelegi ce vrea sa-ti spuna.
Andrei este ca argintul viu. De fiecare data cand este acasa doar cu tatal sau, isi da in petec.
Daca anul acesta intra in colectiv, la gradinita sau scoala, sau are vreun frate mai mare care devine scolar, veti face cunostinta, cel mai probabil, cu bolile contagioase. Cateva informatii despre ele va ajuta sa vedeti cum il puteti feri si la ce sa va asteptati.
Intr-o dupa-amiaza, mergand pe trotuar spre casa, fetitei mele ii atrage atentia un Matiz cu un barbat tanar la volan si trei fete tare dragute.
Cand Andrei avea aproape trei anisori, stia deja ca se apropia ora de nani (intotdeauna il anuntam cu o jumatate de ora inainte), dar exact cand era pe terminate acea jumatate de ora isi gasea ceva foarte important de facut: joaca cu masinutele, robotii sau orice altceva mai interesant.
Uneori esti prea obosita sau prea ocupata ca sa mai asculti ce vrea sa-ti spuna copilul. Si totusi, e ceva atat de simplu!