4 linguri de unt
1 ceasca de telina tocata marunt
1 cana de ceapa taiata bucati
1 morcov mare, curatat
1 kilogram de conopida curatata si taiata bucati
1 ceasca de faina alba
4 cuburi Maggi
1 ceasca de smantana
3 varfuri de cutit de Maggi Apetit
1 varf de cutit de nucsoara
sare si piper alb sau negru
branza rasa
Pentru inceput, pune morcovul intr-o oala cu un litru de apa, zdrobeste cele patru cuburi Maggi si adauga un varf de cutit de Apetit si pune totul la foc mare pana incepe sa fiarba, iar apoi scade focul si lasa-l cam 10 minute.
Intr-o alta oala, topeste untul la foc mediu si adauga telina tocata si bucatile de ceapa si amesteca bine pana se inmoaie (ai grija sa nu se rumeneasca). Adauga conopida taiata si doua varfuri de cutit de Apetit, amesteca si pune capacul. Lasa la foc cel putin cinci minute, amesteca putin si adauga faina, da focul mare si adauga supa.
Se toaca morcovul si se adauga si acesta. Dupa vreo doua minute, scade focul la mediu, acopera partial si lasa sa fiarba cam 25 de minute amestecand din cand in cand, pana cand toate ingredientele devin moi si delicate. Apoi, folosind un mixer sau un robot de bucatarie, omogenizeaza totul bine de tot (daca nu ai niciunul dintre aceste aparate, lasa totul pe foc mai mult timp si omogenizeaza cu o lingura de lemn).
Daca ai folosit un robot de bucatarie, pune amestecul inapoi in oala; daca ai omogenizat cu mixerul direct in oala, lasa totul acolo si pune iar la foc pana se fierbe, apoi scade focul la mic si adauga smantana.
In timp ce supa se incalzeste (sa nu o lasi sa dea in clocot), gust-o sa vezi daca mai are nevoie de sare sau piper si adauga dupa gust. Tot ce trebuie sa mai faci e sa presari un varf de cutit (sau doua) de nucsoara pe deasupra si gata. Serveste supa in castroane, cu branza rasa presarata pe deasupra (poti folosi aproape orice fel de branza).