â–º 500 g carne de vită
â–º 1 ceapă
â–º 2 căÅ£ei de usturoi
â–º 500 g de rădăcinoase (Å£elină, morcovi, pătrunjel)
â–º 120 g bacon
â–º 1 lingură de ulei
â–º 150 g cartofi
â–º 300 g varză creaÅ£ă
â–º 120 g varză de Bruxelles
â–º sare
â–º piper
â–º pătrunjel verde pentru decor
â–º Se spală carnea ÅŸi se pune într-o oală mare cu apă rece. După ce dă în fiert, se dă focul mic, se asezonează cu sare ÅŸi piper, după gust, apoi se adaugă ceapa ÅŸi usturoiul tocate mărunt. Se mai fierbe 2-3 ore, la foc mic.
â–º Se spală Å£elina, morcovul ÅŸi pătrunjelul, se taie în bucăÅ£i mari, se adaugă în oala cu carne aflată la fiert ÅŸi se lasă până când se înmoaie. Se scoate carnea fiartă. Se strecoară supa prin sită.
â–º Varza creaÅ£ă ÅŸi varza de Bruxelles se spală ÅŸi se taie în bucăÅ£i mici. Se căleÅŸte baconul într-o cratiÅ£ă cu puÅ£in ulei, apoi se toarnă deasupra supa.
â–º Se adaugă cartofii curăÅ£aÅ£i ÅŸi tăiaÅ£i ÅŸi se lasă 10 minute să fiarbă. Se adaugă varza ÅŸi se mai fierbe 10 minute.
â–ºSe asezonează cu sare ÅŸi piper ÅŸi se decorează cu pătrunjel verde înainte de servire.
Pentru alte retete, viziteaza site-ul retete.unica.ro