Stil de viata sanatos dupa nastere

Intrucat vei fi permanent solicitata de bebelus, vei avea putin timp sa gatesti si sa mananci la fel de sanatos ca in timpul sarcinii.

Insa, o dieta echilibrata este vitala pentru mentinerea sanatatii tale.

Alimentatia mamelor care alapteaza

Dieta ta prin lapte, trebuie sa ofere suficienta energie pentru a satisface nevoile unui copil in crestere. Alimentatia ta trebuie sa contina suficiente vitamine si minerale ca sa asigure sanatatea copilului

Vitamina A – Necesarul de vitamina A este crescut in timpul lactatiei pentru a acoperi su cantitatea necesara copilului. Surse importante de vitamina A sunt: ulei de peste, produse lactate, fructe si legume galbene si rosii.

Complexul de vitamine B – Aceste vitamine sunt solubile in apa, asa ca nu sunt acumulate in rezerve de catre corp. Surse bune de vitamina B sunt: painea integrala si cerealele, carnea slaba, pestele, ouale

Vitamina C se regaseste in citricele si sucurile de citrice, kiwi, fructele de padure, legumele verzi, ardeii verzi si rosii.

Vitamina D – Principala sursa de vitamina D provine din actiunea soarelui asupra pielii. Copiii alaptati au nevoie de vitamina D pentru ca, la fel ca toti copiii, nu sunt expusi suficient la lumina solara ca s-o genereze ei insisi.

Minerale – Daca aportul anumitor minerale – mai ales fier si calciu – este scazut, corpul va folosi rezervele sale pentru a mentine nivelul acestora in laptele matern. Acest lucru va duce la scaderea rezervelor si asa diminuate in timpul sarcinii, astfel ca este bine sa te asiguri ca aportul de aceste minerale este adecvat, pentru ca tu si cel mic sa fiti sanatosi.

Fierul se gaseste in carne rosie, in peste, cereale integrale, spanac.

Alimentele bogate in calciu sunt produsele lactate si legumele cu frunze verzi.

Banalele sunt bogate in potasiu, care controleaza nivelul de apa din corp.

Bea lichide

Bea multe lichide – 6 – 10 pahare de 250 ml pe zi

Retine! Daca bei mai mult de 12 pahare pe zi, lactatia va scadea.

Orice tip de alcool bei, acesta va trece in laptele matern. Consumul de alcool poate provoca somnolenta, iritabilitate si va inceti cresterea copilului.

Cand bei cafea, ceai sau cola, nivelul de cafeina din lapte atinge maximul dupa o ora. Bebelusul este mai putin capabil decat tine, asa ca i se poate acumula in corp.

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Recuperare
Buton