Spasmofilia este un simptom caracterizat prin crampe musculare, spasme sau tremur. O cauză frecventă a spasmofiliei este nivelul foarte scăzut de calciu şi magneziu din organism. Sarcina, alăptarea, malnutriţia, deficienţa de vitamina D şi unele medicamente pot declanşa hipocalcemie şi, implicit, spasmofilie.
Iată ce să ştii despre spasmofilie şi cât este ea de periculoasă.
În general, crizele de spasmofilie se manifestă printr-o stare generală de rău: iritabilitate, sufocare, leşin, crampe musculare, spasme, tremur, încleştări ale unor părţi ale corpului, furnicături la nivelul membrelor etc.
Spasmofilia este o boală care afectează în principal femeile, în general în urma acţiunii mai multor factori determinanţi, cum ar fi sarcina, alăptarea, stările emoţionale.
Cauzele apariţiei spasmofiliei:
Persoanele care suferă de spasmofilie au pielea subtire, lipsită de luciu şi care se descuamează, firul de par este subţire, casant şi mat, iar unghiile se exfoliază uşor şi se rup.
Spasmofilia provoacă oboseală, nervozitate, anxietate, depresie, transpiraţii abundente, dureri de stomac, stare permanentă de rău general în organism, dereglări ale ciclului menstrual.
Ce poţi face
Menstruaţia, sarcina, alăptarea, stresul sau curele de slăbire sunt forme prin care organismul pierde vitamine şi minerale, astfel apărând deficienţele. Pe lângă analizele de sânge care îţi vor arăta dacă ai sau nu un dezechilibru de minerale, alimentaţia joacă un rol extreme de important. Consumă cât mai multe lactate, legume şi fructe crude, sucuri natural făcute în casă.
Remedii naturale pentru spasmofilie:
Spasmofilia se mai tratează natural cu:
Foto: thinkstockphotos.com