Spanacul are multe vitamine, dar, cel mai important, are mult fier. Cu toate acestea, nu toți copiii îl acceptă cu ușurință. Rulada cu spanac este o gustare sau un mic dejun gustos, ușor de făcut și este un preparat atrăgător, fiind destul de colorat.
Rețeta este una simplă și destul de rapidă. Ingredientele din umplutură pot fi adaptate după dorința fiecăruia sau în funcție de ce legume și verdețuri avem prin casă.
Ingrediente pentru foaia de ruladă:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Albușurile bătute spumă se amestecă cu gălbenușurile, făina, praful de copt și telemaua, până se omogenizează.
Apoi se toarnă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și se bagă în cuptorul încins pentru 10-15 minute. Se testează cu ajutorul unei scobitori pentru a vedea dacă este făcută.
În timpul cât foaia stă la cuptor, se taie ardeiul și mărarul și apoi se amestecă bine cu brânzica, telemeaua, și untul.
După ce scoatem foaia de la cuptor, o mai lăsăm câteva minute să se răcească și întindem umplutura cu ajutorul unei linguri.
Apoi o rulăm cu grijă, cu ajutorul unei folii alimentare și o băgăm la frigider.
Când s-a răcit puțin o putem tăia cu un cuțit bine ascuțit. Poftă bună!
Text: Alina Serea
Foto: arhiva personala