Sarmale, fripturi inabusite si cozonaci pufosi. Meniul festiv poate cauza foarte multe probleme, in special celor mici. Afla de ce.
Fiindca este vorba despre Sarbatori, renuntam la reguli. Copiilor li se permite sa consume alimente care, in mod normal, nu fac parte din meniul lor si poate chiar si un paharel cu bauturi alcoolice – sa guste si el, ca e o ocazie si nu se intampla nimic'.
Dar se intampla! Si uite asa, in loc sa petreceti seara cu povesti despre Mos si colinde, ajungeti la Camera de garda a celui mai apropiat spital.
Statisticile nu mint: in fiecare an, in intreaga tara, mii de persoane bat la usile spitalelor in perioada Sarbatorilor, cel mai frecvent diagnostic fiind indigestia sau toxiinfectia alimentara.
Si desi in nici un an nu lipsesc din jurnalele tv asemenea stiri, insistam sa facem din masa de Craciun sau de Revelion un ospat de neuitat…
Semne ale indigestiei:
Apoi, exista anumite alimente si bauturi care, odata consumate, pun la grea incercare sistemul digestiv, in special pe cel al copiilor – mancarurile grase, ceapa, rosiile, castravetii verzi sau bauturile carbogazoase.
Mancatul in exces este principala cauza care determina indigestia.
Fumatul – inclusiv cel pasiv – accentueaza problemele de digestie. Nu in ultimul rand, stresul determina si intretine' si el toate simptomele legate de ingidestie.
Si cei mici sunt stresati, in special in perioada Sarbatorilor, cand tensiunile din familie ii afecteaza direct si cand mesele de familie se pot transforma repede in certuri.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2