– 2 catei de usturoi
– 1 iaurt mic organic
– 1 lamaie (fara coaja)
– 1 cubulet de unt organic
– un pachet cu fructe de mare bio, congelate (in cazul in care gatiti doar creveti, alegeti-i proaspeti si cat mai mari)
– sare dupa gust
Practic, pestele si fructe de mare ar trebui sa fie toate definite ca „organice, din simplul motiv ca aceste vietuitoare traiesc cu siguranta libere, nu sunt crescute cu chimicale… Asa sa fie?
Nu, adevarul e ca exista crescatorii in care pot fi hranite neadecvat, si, de asemenea, marile din care sunt pescuite pot fi poluate. Din 2007, exista o certificare bio si pentru pesti si fructe de mare, la nivel international, care sa le defineasca si acestora calitatea de produse organice.
Asadar, cumpara o punga de fructe de mare. Decongeleaza-le doua ore. Pune pe foc o oala micuta cu apa, iar cand aceasta fierbe, adauga fructele de mare si lasa-le zece minute.
Intre timp, pregateste un sos de usturoi: zdrobeste cateii intr-un mojar mare, cu sare (sarea te ajuta sa ii zdrobesti mai usor). Adauga iaurtul, sare, iar la final – cateva picaturi de lamaie. Scoate fructele de mare si scurge-le intr-o sita. Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga fructele de mare si rumeneste-le timp de cinci minute. Adauga sare. Scoate pe farfurii mici si serveste-le cu sosul, cu felii de lamaie si, de dorit, cu paine prajita sau cu boluri de orez fiert simplu.