Rulourile din friganele sunt o varianta excelenta pentru un mic dejun special sau o gustare deosebita.
In functie de preferita, rulourile din friganele pot fi umplute cu orice va trece prin cap, de la crema de ciocolata, unt de arahide sau dulce de leche, la fructe de sezon.
Ingrediente
- 8 felii de paine toast
- unt de arahide, gem, dulce de leche, crema de ciocolata sau fructe
- 3 linguri de lapte
- 2 oua
- 75g zahar
- 1 lingurita cu varf de scortisoara
- lingura de unt
- optional sirop de artar
Mod de preparare
- Se taie coaja de la feliile de paine apoi se aplatizeaza folosind sucitorul
- Pe fiecare felie de paine se pun 1-2 linguri de umplutura (unt de arahide, gem, dulce de leche, crema de ciocolata, fructe sau orice altceva aveti pofta) si se intind de la un capat la altul, apoi se ruleaza.
- Intr-un vas se amesteca bine ouale si laptele
- Intr-un alt vas, se amesteca zaharul si scortisoara
- Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul
- Rulorile se dau intai prin amestecul de ou si lapte si apoi se pun in tigaia cu unt. Rulourile se pot face si la cuptor, astfel ca se pot aseza intr-o tava unsa cu unt care apoi se va da la cuptor.
- Dupa ce s-au rumenit bine pe toate partile, rulourile se scot si se dau prin amestecul de zahar si scortisoara
- Optional rulourile din friganele se pot servi cu sirop de artar
Sursa: cinnamonspiceandeverythingnice.com
Text: Simona David